Ιουλίου 02, 2019

Ρουμανία. Η Μάγια Σάντου στο Βουκουρέστι

. Ο Πρόεδρος Κλάους Γιοχάνις δέχτηκε την πρωθυπουργό της Μολδαβίας Μάγια Σάντου στο Μέγαρο Κοτροτσένι, και μετά τις συνομιλίες δήλωσε ότι «η Ρουμανία ήταν, είναι και θα είναι η πιο σταθερή και αφοσιωμένη υποστηρικτής της Δημοκρατίας της Μολδαβίας για το Ευρωπαϊκό μονοπάτι,» Ο Πρόεδρος επίσης αναφέρθηκε στην ειρηνική μεταβίβαση της εξουσίας, στις 14 Ιουνίου, η οποία έβαλε τέλος στην πολιτική κρίση στο Κισινάου. 
«Θέλω να σας διαβεβαιώσω για την πλήρη υποστήριξη της Ρουμανίας και εμου προσωπικά για τις προσπάθειες της κυβέρνησης σας», είπε.
 Η κ. Μάγια Σάντου είπε ότι οι προτεραιότητες της κυβέρνησης της Μολδαβίας είναι η εδραίωση του κράτους δικαίου, η καταπολέμηση της διαφθοράς και η ελευθερία του τύπου. 
Η πρωθυπουργός της Μολδαβίας είχε επίσης συνομιλίες με την πρωθυπουργό Βιορίκα Ντάντσιλα η οποία επίσης εξέφρασε την αλληλεγγύη της με την κ. Σάντου.
Η κ. Ντάντσιλα μαζί με τους  αντιπροσώπους τη Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής συμφώνησαν τις ημερομηνίες των προεδρικών εκλογών που θα γίνουν . Ο πρωτος γύρος  θα γίνει στις 10 Νοέμβριου και αν χρειαστεί , δεύτερος γύρος θα γίνει στις 24 Νοεμβρίου. Το Υπουργείο Εσωτερικών θα ετοιμάσει το Διάταγμα που θα υιοθετηθεί από την κυβέρνηση την επόμενη εβδομάδα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου