Ιουνίου 15, 2019

Οι μουσουλμάνοι απειλούν με καθαίρεση τους Σέρβους βουλευτές

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Η Πρόεδρος της Βουλής των Αντιπροσώπων, Μποριάνα Κρίστο, διέκοψε την Παρασκευή την επείγουσα σύνοδο της Βουλής καθώς δεν υπήρχαν αρκετά μέλη από τη Σερβική Δημοκρατία για να εγκρίνουν την ημερήσια διάταξη, η οποία υποβλήθηκε. 
Η κ. Μποριάνα Κρίστο, δήλωσε κατά την έναρξη της έκτακτης συνεδρίασης , ότι «δεν είναι αυτός ο τρόπος με τον οποίο πρέπει να εργάζεται το Κοινοβούλιο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης. 
Από τη συνεδρίαση απουσίαζαν τα μέλη της Συμμαχίας Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατικών (SNSD), η Δημοκρατική Συμμαχία (DNS) το Σοσιαλιστικό Κόμμα και ο Μίρκο Σάροβιτς του Σερβικού Δημοκρατικού Κόμματος . 
Στην ημερήσια διάταξη υπήρχε «η τρέχουσα κατάσταση για τα δικαστικά όργανα της Βοσνίας Ερζεγοβίνης με έμφαση στις υποχρεώσεις που απορρέουν από τις συστάσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής» και η έκθεση του υπηρεσιακού Συμβουλίου των Υπουργών σχετικά με τον έλεγχο και την διαχείριση της μαζικής εισροής μεταναστών και προσφύγων στη χώρα . 
Ο βουλευτής της HDZ στη Βουλή των Αντιπροσώπων Νίκολα Λοβρίνοβιτς δήλωσε ότι το μπλοκ των Βόσνιων θα πρέπει να εγκαταλείψει την προβολή ως προϋπόθεσης για την έναρξη της διαδικασίας διορισμού του Συμβούλιο των Υπουργών, της έγκρισης του ετήσιου εθνικού προγράμματος για το ΝΑΤΟ. 
Ο μουσουλμάνος συμπρόεδρος Σεφίκ Τζαφέροβιτς δήλωσε ότι λόγω του μποϋκοτάζ της Κοινοβουλευτικής Συνέλευσης η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή της θα πρέπει να ανακαλέσει την εντολή των βουλευτών που απέχουν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου