Μαΐου 29, 2019

Ο Λουλζίμ Μπάσα στο Ελμπασάν : «Δεν υπάρχει καμία πολιτική λύση χωρίς την παραίτηση του Ράμα».

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος της Αλβανίας, Λουλζίμ Μπάσα κατά τη διάρκεια συλλαλητήριου που πραγματοποιήθηκε στο Ελμπασάν, διακήρυξε , ότι «δεν υπάρχει καμία πολιτική λύση χωρίς την παραίτηση του Ράμα» και τόνσιε ότι κάθε ημέρα όλο και περισσότεροι Αλβανοί προσχωρούν σε αυτή τη μάχη για την Ελευθερία και τη Δημοκρατία .
«Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να υπάρξουν ελεύθερες εκλογές αν δεν απαλλαγούμε από αυτή την εγκληματική συμμορία που κυβερνά σήμερα», είπε.και τόνισε ότι ο Ράμα και οι δικοί του ευθύνονται για τη δυστυχία. του λαού αφού «λεηλάτησαν τον τόπο και πήραν εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ από τον αλβανικό λαό».
 Ο ηγέτης της αντιπολίτευσης ανακοίνωσε ότι η προγραμματισμένη έβδομη «εθνική διαμαρτυρία» δεν θα πραγματοποιηθεί στις 31 Μαΐου επειδή οι Μουσουλμάνοι γιορτάζουν τη νύχτα του Κάντρ , μία από τις πιο σημαντικές βραδιές του ισλαμικού ημερολογίου, η οποία πέφτει πάντα την Τρίτη νύχτα πριν το Ραμαζάνι , και το συλλαλητήριο θα γίνει στις 2 Ιουνίου, και κάλεσε όλους τους αλβανούς να δώσουν το παρόν.
 Εν τω μεταξύ έληξε η επιχείρηση της αμερικάνικης πρεσβείας για τον διορισμό αντιπολίτευσης. Εξαντλήθηκε ο κατάλογος των «επιλαχόντων» και στο κολοβό «Κοινοβούλιο» βρίσκονται 123 βουλευτές αντί των 140. 
Οι «συνταγματολόγοι» της αμερικανικής πρεσβείας εξήγησαν στα κανάλια ότι «το Κοινοβούλιο μπορεί να λειτουργήσει κανονικά», με «17 κενές θέσεις». «Η βουλή της Δημοκρατίας της Αλβανίας θα συνεχίσει το έργο της, και έχει πλήρη δικαιοπρακτική ικανότητα να λαμβάνει αποφάσεις και να εφαρμόσει τις μεταρρυθμίσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 84 βουλευτές. Επίσης, έχει την ικανότητα να εφαρμόσει συνταγματικές μεταρρυθμίσεις, δεδομένου ότι υπάρχουν πάνω από 93 βουλευτές», δήλωσε ο πρώην πρόεδρος της Κρατικης Εφορευτική Επιτροπής που είθπε ότι η λύση στην πολιτική κρίση δεν έγκειται στην διάλυση του Κοινοβουλίου και τη διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, αλλά στον διάλογο μεταξύ των Κομμάτων, όπως πρότεινε ο Ράμα. 
Ο Κοσσοβάρος «υπουργός» εξωτερκών του Ράμα Γκεντ Τσεκάι κατά την συνάντηση των χωρών της Ομάδας Βίσεγκραντ με τις χώρες των Δυτικών Βαλκανίων στην Μπρατισλάβα , δήλωσε ότι η Αλβανία «έχει σημειώσει εξαιρετική πρόοδο» και «αξίζει να αρχίσει ενταξιακές συνομιλίες με την ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου