Απριλίου 08, 2019

Ο Αμερικανός φίλος σπεύδει από τα Κεντρικά στα Τίρανα

Ο αναπληρωτής βοηθός υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάθιου Πάλμερ θα φτάσει σήμερα στα Τίρανα για να βρει μια διέξοδο στην πολιτική κρίση. 
Ο Πάλμερ θα συναντηθεί με τον Έντι Ράμα, με τον Πρόεδρο της Αλβανίας Ιλίρ Μέτα σήμερα και με τους ηγέτες της αντιπολίτευσης Λουλζίμ Μπάσα και Μόνικα Κρουεμάντι, αύριο.
 Σύμφωνα με αναλυτές, μετά την επίσκεψη του Πάλμερ η βαθιά πολιτική κρίση στην Αλβανία αναμένεται να λάβει άλλη κατεύθυνση. Πριν από δύο χρόνια, ο Μπράιαν Χόιτ κατάφερε να πείσει τον Μπάσα να μιλήσει με τον Ράμα και να συμφωνήσει, στο πακέτο για τις εκλογές που τις έχασε.
 Ωστόσο, η αποστολή Πάλμερ ενια πιο δύσκολη. 
Πριν από την άφιξη του Πάλμερ , ο Πρόεδρος Μέτα έκανε έκκληση προς την κυβέρνηση και την αντιπολίτευση να αρχίσουν διάλογο για να βρεθεί μια λύση, προκειμένου να «αποκατασταιεί η συνταγματική τάξη , και η Δημοκρατία. 
Ο διευθυντής της «Φωνής της Αμερικής» για την Ευρασία, Ελέζ Μπιμπεράι, πάντως δήλωσε ότι ο Έντι Ράμα είναι αυταρχικός, διεφθαρμένος, και αλαζονικός κυβερνήτης και ότι η κυβέρνησή του μαστίζεται από βαθιά διαφθορά και τις καταχρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου