Απριλίου 02, 2019

Η Σερβική Δημοκρατία θα συνεχίσει να εορτάζει την 9η Ιανουαρίου ως Ημέρα της Δημοκρατίας

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πολιτική ηγεσία και οι ηγέτες των πολιτικών κομμάτων στη Σερβική Δημοκρατία ζητούν από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης να ακυρώσει την προκλητική του απόφαση σχετικά με ορισμένες διατάξεις του νόμου για τον εορτασμό στις 9 Ιανουαρίου την Ημέρα της Δημοκρατίας.
 Η Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς δήλωσε ότι όλοι οι πολιτικοί παράγοντες της συμφώνησαν ότι η Σερβική Δημοκρατία θα πρέπει να συνεχίσει τον εορτασμό της 9ης Ιανουαρίου, η οποία είναι ένα ιστορικό γεγονός, και ότι δεν είναι στη δικαιοδοσία του Συνταγματικού Δικαστηρίου να αποφασίσει για το θέμα αυτό.
 Μετά από τη συνάντηση με τα πολιτικά κόμματα, η Τσβιγιάνοβιτς είπε ότι υπέγραψαν μια κοινή δήλωση λέγοντας ότι η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου έχει πολιτικά κίνητρα και έχει περισσότερο πολιτικό παρά νομικό χαρακτήρα. «Αυτή είναι μια άλλη πολιτική επίθεση στην πολιτική δομή και το σύστημα της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα , στην ταυτότητα μας και τις συνταγματικές μας αρμοδιότητες», δήλωσε η Τσβιγιάνοβιτς και τόνισε ότι η Ρεπούμπλικα Σέρπσκα έχει την αρμοδιότητα να εκδίδει νόμους για τις αργίες και ότι ένας τέτοιος νόμος δεν υπάρχει στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου