Απριλίου 13, 2019

Η 13η Απριλίου στην Ιστορία

H 13η Απριλίου είναι η 103η ημέρα του έτους κατά το Γρηγοριανό Ημερολόγιο. Υπολείπονται 262 ημέρες. 




814. Πέθανε από εγκεφαλικό επεισόδιο ο Χάνος των Βουλγάρων Κρούμος, και τον διαδέχθηκε ο γιος του, Ομουρτάγ. 1111. Ο Ερρίκος Ε' στέφτηκε αυτοκράτορας της Αγίας Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

1204. Ολοκληρώθηκε η άλωση της Κωνσταντινούπολης από τους σταυροφόρους, με σφαγές και λεηλασίες. Μόνο την πρώτη μέρα, φονεύθηκαν 7.000 κάτοικοι.

1205. Ξεκίνησε η μάχη βόρεια της Ανδριανούπολης ανάμεσα στους Βούλγαρους και τους Κουμάνους του Καλογιάννη και τους Φράγκους Σταυροφόρους υπό τον Βαλδουίνο.

1436. Κατά τη διάρκεια του εκατονταετούς πολέμου οι Γάλλοι ανακατέλαβαν από τους Άγγλους το Παρίσι.

1598. Ο Γάλλος βασιλιάς Ερρίκος Δ, υπέγραψε το διάταγμα της Νάντης, με το οποίο αναγνωρίστηκαν στους Ουγενότους τα ίδια δικαιώματα με τους καθολικούς.

1759. Κατά τον Επταετή Πόλεμο στη μάχη του Μπέργκεν οι Γάλλοι νίκησαν τους Πρώσους που διοικούσε , ο δούκας της Βρουνσβίκης, Φερδινάνδος.

1771. Η Μεγάλη Αικατερίνη διέταξε να αρχίσουν μυστικά ιατρικά πειράματα σε άρρωστους προκειμένου να βρεθεί θεραπεία για την πανούκλα.

1796 .Γαλλική νίκη στη Μάχη της Μιλέσιμο στην Ιταλία.


1821. Οι τούρκοι επέτρεψαν στους Εβραίους να κατεβάσουν από την αγχόνη και να διαπομπεύσουν το πτώμα του Πατριάρχη Γρηγορίου Ε' , το οποίο το πέταξαν  τελικά στην θάλασσα.

1822 . Άρχισε την πολιορκία της Νάουσας, ο τούρκος διοικητής της Θεσσαλονίκης Mεχμέτ Eμίν πασάς, ο επονομαζόμενος Αμπού Λουμπούτ (ο ροπαλοφόρος), με 15.000 στρατιώτες και 12 κανόνια. Τους Τούρκους ακολουθούσαν και 600 Εβραίοι, οι οποίοι είχαν πληρώσει στον Mεχμέτ Eμίν πασά , τα δικαιωμάτα πάνω στους εν δυνάμει σκλάβους και την πώλησή τους στα σκλαβοπάζαρα.

1827    Οι Έλληνες, υπό τον Γ. Καραϊσκάκη, επιτέθηκαν  κατά των τούρκων

στη Μονή Αγ. Σπυρίδωνος Πειραιά.

1829. Το αγγλικό Κοινοβούλιο εγγυήθηκε στους καθολικούς την ελευθερία της θρησκείας.

1848 . Η Σικελία ανακήρυξε την ανεξαρτησία της από το Βασίλειο της Νεαπολέως.

1849 . H Ουγγαρία ανακηρύχθηκε δημοκρατία.

1869. Στο Πάντσεβο κυκλοφόρησε η εβδομαδιαία εφημερίδα «Панчевац» στην οποία δημοσιεύθηκε η πρώτη μετάφραση στη σερβική γλώσσα του «κομμουνιστικού Μανιφεστου ». 

1876. Η Οθωμανική αυτοκρατορία κήρυξε πτώχευση.

1897. Κατά τη διάρκεια του ατυχούς Ελληνοτουρκικού Πολέμου, τουρκικόςς στρατός μπήκε στη Λάρισα. 

1904. Προσέκρουσε σε ιαπωνικές νάρκες και βυθίστηκε στο Πορτ Αρτούρ η ναυαρχίδα του ρωσικού στόλου της Ανατολής «Πετροπαυλόσκ». Χάθηκαν 27 αξιωματικοί και 652 ναύτες. Σκοτώθηκε και οι διοικητής του στόλου Αντιναύαρχος Στεπάν Μακάροφ.


1909. Στην Κωνσταντινούπολη εκδηλώθηκε με την υποστήριξη του Σουλτάνου Αβδούλ Χαμίτ Β΄ αντικίνημα κατά των Νεοτούρκων.
1915.Στις 13/26 Απριλίου υπογράφηκε στο Λονδίνο μυστική συνθήκη μεταξύ των Δυνάμεων της Τριπλής Συνεννοήσεως  και της Ιταλίας, με βάση την οποία αναγνωριζόταν η ιταλική κυριαρχία στο λιμάνι του Αυλώνα και οι αξιώσεις της Ελλάδος στην Βόρειο Ήπειρο.

1918. Ο στρατηγός των «Λευκών» Κορνίλοφ σκοτώθηκε κατά την πολιορκία του Εκατερίνονταρ στο Κουμπαν. Στον Φιλανδικό εμφύλιο τα Γερμανικά στρατεύματα υπό τον στρατηγό Γκολτς κατέλαβαν στο Ελσίνκι, σε συμμαχία με τους Φιλανδούς «Λευκούς» .

1919. Κομμουνιστικό πραξικόπημα στο Μόναχο. Η Βαυαρική Σοβιετική Δημοκρατία πέρασε στον έλεγχό τους. H σφαγή του Αμριτσάρ. Οι Βρετανοί σκότωσαν 379 άοπλους Ινδούς διαδηλωτές στο Ινδία. Πάνω από 1.000 ήταν οι τραυματίες. Προσωρινή κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Κορέας.

1924. Στην Ελλάδα Έγινε το Δημοψήφισμα για την κατάργηση της Βασιλείας. Στις 25 Μαρτίου του 1924 η Βουλή ενέκρινε ψήφισμα, «περί εκπτώσεως της Δυναστείας και ανακηρύξεως της Δημοκρατίας», το οποίο είχε υποβάλλει η κυβέρνηση του Αλέξανδρου Παπαναστασίου. Υπέρ ψήφισαν οι 283 βουλευτές που ήταν παρόντες, ενώ απείχαν οι προοδευτικοί Φιλελεύθεροι του Γεωργίου Καφαντάρη. Οι αντιβενιζελικές δυνάμεις δεν εκπροσωπούνταν στη Βουλή, αφού απείχαν από τις εκλογές της 16ης Δεκεμβρίου του 1923, που έγιναν μετά το αποτυχημένο φιλοβασιλικό κίνημα των στρατηγών Λεοναρδόπουλου και Γαργαλίδη. Το ψήφισμα της Βουλής τέθηκε σε δημοψήφισμα, το οποίο διενεργήθηκε στις 13 Απριλίου. Το «Ναι» συγκέντρωσε το 69,78% των εγκύρων ψήφων και το «Όχι» το 30,02%. Το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος δεν έγινε δεκτό από το Λαϊκό Κόμμα. 

Ιδρύθηκε στην Αθήνα,  από πρόσφυγες της Κωνσταντινούπολης, η Αθλητική Ένωση Κωνσταντινούπολης.

1925. Αποτυχημένη απόπειρα για τη δολοφονία του Τσάρου Μπόρις Γ της Βουλγαρίας.

1929. Μεγάλη πυρκαγιά κατέστρεψε τα Ταταύλα της Κωνσταντινούπολης.

1936. Ο Ιωάννης Μεταξάς έλαβε την εντολή σχηματισμού κυβέρνησης.

1941. Ο διοικητής του βρετανικού εκστρατευτικού αποσπάσματος στην Ελλάδα αντιστράτηγος Ουίλσον, αποφάσισε και διέταξε τη σύμπτυξη των βρετανικών δυνάμεων στις Θερμοπύλες. Το ΤΣΔΜ  εκκένωσε  την Μοσχόπολη.  Η 11η Μεραρχία Πάντσερ της Βέρμαχτ εισήλθε στο Βελιγράδι. Νωρίς το απόγευμα το 33 Σύνταγμα Πάντσερ κατέλαβε την Προλεμαίδα.  Η ΡΑΦ βομβάρδισε τη Σόφια χωρίς να υπάρξουν ανθρώπινες απώλειες. Στη Μόσχα υπογράφηκε το Σοβιετό-ιαπωνικό σύμφωνο ουδετερότητας, που το κατήγγειλε η Σοβιετική Ένωση στις 5 Απριλίου του 1945.

1943. Ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου ανακοινώσε την ανακάλυψη μαζικών ταφών Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου που εκτελέστηκαν από τις σοβιετικές δυνάμεις στο Κατύν.
Το 1990 στην Επέτειο της Αποκάλυψης της Σφαγής του Κατύν, ο Πρόεδρος της ΕΣΣΔ Μιχαήλ Γκορμπατσόφ ανταποκρινόμενος στο αίτημα της φιλοκυβερνητικής Πολωνικής Επιτροπής διερεύνησης της σφαγής των Πολωνών αιχμαλώτων στο Κατύν, που του είχε επιδοθεί στις 31 Μαρτίου 1990, παρέδωσε στις 13 Απριλίου 1990, στον Πρόεδρο της Πολωνίας Βόιτσεχ Γιαρουζέλσκι, το φάκελο της ΝιΚαΒεΝτέ.
Το πρακτορείο ειδήσεων TASS επισήμανε την ευθύνη του Λαβρέντι Μπέρια και του αναπληρωτή του Βσέβολοντ Μέρκουλοφ. Η επιστολή της Πολωνικής Επιτροπής ανέφερε:
«Κύριε Πρόεδρε, σε λίγο συμπληρώνονται 50 χρόνια από το έγκλημα που διαπράξαν το 1940 από τα όργανα των σοβιετικών αρχών και τη NKVD, δολοφονώντας περισσότερους από 15.000 ανυπεράσπιστος πολωνούς αιχμάλωτους πολέμου που κρατούνταν στα στρατόπεδα του Kozelsk, του Ostashkov και του Starobelsk. Αυτή η δολοφονία είχε σχεδιαστεί από τις τότε σοβιετικές αρχές για να δοθεί ένα αποφασιστικό πλήγμα στο έθνος μας, επειδή τα θύματα εκπροσωπούσαν την πνευματική και πολιτική ελίτ της Πολωνίας. Αυτό το έγκλημα παραβίασε κατάφορα κάθε ηθικό και νομικό κανόνα των πολιτισμένων κοινωνιών. Τώρα, σε αυτή την ιστορική καμπή για την Ευρώπη, κάνουμε έκκληση σε εσάς, κύριε Πρόεδρε, για την αποκάλυψη όλης της αλήθειας της τραγωδίας του Κατύν». Ωστόσο, το Κατύν είναι μόλις το ένα τρίτο. Μας προβληματίζει ακόμα τύχη των αγνοούμενων αιχμαλώτων πολέμου από τα στρατόπεδα Ostashkov και Starobelsk. Στο όνομα της ιστορικής αλήθειας, που οφείλουμε στα θύματα από το Ostashkov και το Starobelsk σας ζητάμε και πάλι Κύριε Πρόεδρε, να αποκαλύψετε την αλήθεια, για να εντοπιστούν και να λογοδοτήσουν οι ένοχοι του εγκλήματος του Κατύν».
Το γράμμα της Επιτροπής και το ραντεβού Γκορμπατσόφ-Γιαρουζέλσκι έγιναν για να βοηθηθεί το ΚΚ Πολωνίας (που βρισκόταν πια στην αντιπολίτευση), στην εκλογική μάχη με τον Βαλέσα, ο οποίος κέρδισε τις εκλογές της 5ης Δεκεμβρίου 1990.
Ακολούθησαν οι εκταφές από μαζικούς τάφους χιλιάδων σορών στο Χάρκοβο
( 25/07/1991 – 09/08/1991) και στο Μέντνογιε (15-29 Αυγούστου 1991).
Το ρωσικό πόρισμα εκδόθηκε στις 2 Αυγούστου 1993 και ανέφερε:
«Η δολοφονία στο διάστημα Απρίλιος-Μάιος 1940 14.522 Πολωνών αιχμαλώτων πολέμου από τα στρατόπεδα Kozelsk, Starobelsk και Ostashkov που βρισκόντουσαν υπό τον έλεγχο της NKVD του Σμολένσκ, του Καλίνιν και του Χάρκοβο και άλλων 7305 κρατούμενων , σε στρατόπεδα της NKVD στη Δυτική Λευκορωσία και τη Δυτική Ουκρανία, και η μαζική απέλαση των οικογενειών τους στη Σιβηρία ήταν έγκλημα κατά της ανθρωπότητας.
Ήταν ένα έγκλημα πολέμου για το οποίο η ευθύνη θα πρέπει να βαρύνει τον Στάλιν και τα μέλη του Πολιτικού Γραφείου της Κ.Ε ΚΚΣΕ .
Η ευθύνη βαρύνει επίσης τους εκτελεστές του εγκλήματος από την ηγεσία της NKVD, (Merkulov, Kobulov, Bashtakov, και Suprunenko), καθώς και τους επικεφαλής της ουκρανικής ΜΤΑ και της NKVD της Λευκορωσίας που πήραν μέρος στην προετοιμασία και την υλοποίηση της εν λόγω εγκληματικής απόφασης σε διάφορα επίπεδα....»

Η εντολή για τις εκτελέσεις εκδόθηκε στις 5 Μαρτίου 1940 και φέρει τις υπογραφές των Βοροσίλοφ, Μολότοφ, Μικογιάν, Καλίνιν και Καγκάνοβιτς και κάτω την υπογραφή του Στάλιν. Στην απόφαση αναφέρεται.
«Στα στρατόπεδα του NKVD βρίσκεται υπό κράτηση μεγάλος αριθμός πρώην αξιωματικών του πολωνικού στρατού, πρώην αστυνομικών στελεχών των μυστικών υπηρεσιών, καθώς και Πολωνοί εθνικιστικές και μέλη των αντεπαναστατικών κομμάτων και οργανώσεων. Όλοι είναι γεμάτοι μίσος κατά της σοβιετικής εξουσίας, και θα πρέπει να αντιμετωπίζονται ως εχθροί της με την εσχάτη των ποινών. Δια τυφεκισμού».
Ο πρώτος μαζικός τάφος στο δάσος του Κατύν με 200 πτώματα βρέθηκε τυχαία το Μάρτιο του 1942,από Πολωνούς εργάτες που εργάζονταν για το στρώσιμο σιδηροδρομικής Γραμμής για λογαριασμό της Βερμαχτ.
Την 1η Απριλίου του 1943, μετά από υπόδειξη ενός αγρότη, συνεργείο της Βερμαχτ, υπό τον Ρούντολφ Κρίστοφ Φράιερ φον Γκέρσντοφ άρχισε τις εκταφές και αποκάλυψε σε ένα λόφο, τις σωρούς 4.243 Πολωνών εφέδρων αξιωματικών . Στις 13 Απριλίου 1943, ο ραδιοφωνικός σταθμός του Βερολίνου μετέδωσε την είδηση της ανακάλυψης ενός μαζικού τάφου διαστάσεων «28 Χ 16 μ. με τα πτώματα 3000 Πολωνών αξιωματικών σε 12 «στρώματα», και μίλησε για «κτηνώδη εγκλήματα των μπολσεβίκων» και απέδωσε την ευθύνη «στους Εβραίους της NKVD». (Και είχε εν μέρει δίκιο ο Γκέμπελς. Ο Μολότοφ και Βοροσίλοφ είχαν εβραίες συζύγους και ο Καγκάνοβιτς ήταν Εβραίος).
Το Κατύν το ήξεραν καλά και τα "ημέτερα" κουμούνια και το επικαλέστηκαν το 1945. «Συνεργεία ειδικά οργανώθηκαν για να βγάζουν από τα πτώματα τα μάτια να κόβουν τα μέλη και να τα εκθέτουν έτσι ανίερα ακρωτηριασμένα ώστε να διαπιστώνεται η “βαρβαρότητα” των ελασιτών. ...» «Το ελληνικό Κατύν» εκδ. Ρήγας 1945.
«Υπάρχουν όμως και εκατοντάδες πτώματα αγνώστων που ξεθάφτηκαν και φορτώθηκαν σε φορτηγά για να πάρουν το δρόμο για το Κατίν. Όλοι οι τάφοι των ελασιτών και των αμάχων ανασκάφτηκαν και τα πτώματα εξαφανίστηκαν. » «Οι Ανατολικές Συνοικίες το Δεκέμβρη του 1944» έκδοση της 6ης αχτίδας της ΚΟΑ του ΚΚΕ, 1945. 





1944. Ο Σοβιετικός Στρατός απελευθέρωσε τη Συμφερόπολη. Το Κωσταράζι Καστοριάς πυρπολήθηκε από Γερμανούς στρατιώτες μιας διλοχίας των SS .Καταστράφηκαν ολοκληρωτικά η εκκλησία, το διώροφο δημοτικό σχολείο και 263 σπίτια. Εκτελέστηκαν 7 κάτοικοι και συνελήφθησαν  76..

1945. Οι Γερμανοί αφού άντεξαν 10 ημέρες πολιορκίας παρέδωσαν τη Βιέννη στον σοβιετικό Στρατάρχη Τολμπούχιν. Η Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ κατέστρεψε μεγάλο μέρος του Τόκυο.



1947. Περί  ώρα 23,00' 200μελής συμμορία επετέθη κατά της δυνάμεως Χωροφυλακής Μεγαλοχωρίου Τρικάλων, αποτελουμένης έξ εννέα ανδρών και 22 ανδρών ΜΑΥ. ' Η μάχη διήρκεσε επί δίωρον ότε οι συμμορίτες εξεδιώχθησαν υπό αποσταλεισών ενισχύσεων Στράτου Απώλειες συμμορίας δύο νεκροί επί τόπου.


1948.Συγκρότημα Κ/Σ μεγάλης δυνάμεως έπετέθη κατά του Σ. Χ. στο Ψάρι της Τριφυλλίας, η μικρά δύναμις του όποιου ένισχυθεία και παρα εθνικοφρόνων αντέστη επί 5ωρον, ότε οι συμμορίτες ετράπησαν εις φυγήν άμα τη εμφανίσει του σπεύσαντος προς ένίσχυσιν αποσπάσματος. Έκ τών Εθνικών δυνάμεων έφονεύθησαν οι Χωροφύλακες Βάρελης Γεώργιος και Μπελιτσάκος Νικόλαος.


1949. Υπό Τμημάτων Στράτου και Χωροφυλακής κατόπιν συμπλοκής εις περιοχήν Ταϋγέτου εφονεύθησαν 36 Κ]Σ του  συγκροτήματος Αρχικομ]ρίτου Ξυδέα.
1953. Ο διευθυντής της CIA Αλλεν Ντάλλες εγκαινίασε το πρόγραμμα MK-Ultra ελέγχου του μυαλού.

1960. Η πρώτη δοκιμή της γαλλικής ατομικής βόμβας στην αλγερινή Σαχάρα.


1970. Στο Έκτακτο Στρατοδικείο Αθηνών ολοκληρώθηκε η δίκη της «Δημοκρατικής Άμυνας». Ο Σάκης Καράγιωργας  καταδικάστηκε σε ισόβια.

1975.Στα προάστια της Βηρυτού μια χριστιανική πολιτοφυλακή επιτέθηκε σε λεωφορείο και σκότωσε 22 Παλαιστινίους, Έτσι άρχισε ο πόλεμος Χριστιανών μουσουλμάνων στο Λίβανο.

1987.Η Πορτογαλία και η Λαϊκή Δημοκρατία της Κίνας υπόγραψαν τη συμφωνία για την επιστροφή του Μακάο στην Κίνα το 1999. 

1992. Συνεκλήθη για δεύτερη φορά το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, Κωνσταντίνο Καραμανλή, για το θέμα της Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός, Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, ανακοίνωσε ότι αναλαμβάνει ο ίδιος το Υπουργείο  Εξωτερικών απομακρύνοντας τον Αντώνη Σαμαρά.


1999. Κατά την 21η ημέρα των Νατοϊκών βομβαρδισμών στην ΟΔ.Γιουγκοσλαβίας το ΝΑΤΟ κατέστρεψε τον επίγειο  δορυφορικό  τηλεπικοινωνιακό σταθμό στην  Ιβανίστα. Βομβαρδίστηκε  και Στρατιωτική Ιατρική Ακαδημία στη Μπάνιτσα. Ακριβώς τα μεσάνυχτα στο Τσάτσακ χτύπησαν ξανά  το εργοστάσιο «Σλομπόντα».


Γύρω στις 0:30 βομβάρδισαν  το ορεινό  εθνικό δρυμό στο Κοπαόνικ και κατέστρεψαν και ένα ξενοδοχείο που ηταν άδειο.


Στην Πρίστινα , στις δυο παρά τέταρτο  έριξαν  6 πυραύλους στις εγκαταστάσεις της Γιούγκοπετρόλ. Με 15 πυραύλους βομβάρδισαν το σταθμό των λεωφορείων και το εργοστάσιο πλαστικών. Βόμβες έπεσαν και στο πυκνοκατοικημένο τμήμα της πόλης. Στην Πρίστινα έριξαν 10 ρουκέτες  και 30 βόμβες.


Από τις βόμβες δεν γλύτωσαν και οι πεθαμένοι. Χτυπήθηκε το ορθόδοξο νεκροταφείο και καταστράφηκαν 50 τάφοι. Καταστράφηκε και ο πομπός της τηλεόρασης κοντά στην Πρίστινα.


Το επόμενος «κύμα» ήταν στις τρείς το πρωί  και χτύπησαν γέφυρες. Μία στο Κρούσεβατς και μία στο Μπιλιάνοβατς.


Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Μπιλ Κλίντον επανέλαβε ότι θα συνεχίσει τις αεροπορικές επιδρομές κατά της Γιουγκοσλαβίας αλλά απέφυγε να απαντήσει για την αποστολή χερσαίων δυνάμεων. Ο Ανώτατος Συμμαχικός Διοικητής του ΝΑΤΟ  Γουέσλι Κλάρκ ζήτησε από τις Ηνωμένες Πολιτείες να διαθέσουν  ακόμα 300 αεροσκάφη.


Οι υπουργοί Εξωτερικών της Ρωσίας και των Ηνωμένων Πολιτειών, Μαντλίν Ολμπράιτ και Ιγκόρ Ιβανόφ συναντήθηκαν στο Όσλο, και ανακοίνωσαν ότι δεν κατέληξαν σε καμία συμφωνία σχετικά με τον τρόπο για τον τερματισμό της σύγκρουσης στη Γιουγκοσλαβία, αλλά δεσμεύθηκαν να συνεχίσουν  τις συνομιλίες σε αναζήτηση μιας πολιτικής λύσης.


Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς απέρριψε ως «επιπόλαια και ανειλικρινή» την πρωτοβουλία για την ένταξη της Γιουγκοσλαβίας στην Ένωση Ρωσίας Λευκορωσίας.


Ο Πρωθυπουργός της Μπουγιουρουμού Λιούπτσο Γκεοργκιέφσκι ζήτησε την επείγουσα εντααξη της Μακεδονίας στο ΝΑΤΟ.

2000 .Ο Σημίτης (Αβρούρι) ορκίστηκε για τρίτη φορά πρωθυπουργός . 


2002. Στη Βενεζουέλα, Πρόεδρος Ούγκο Τσάβες κατέβαλε τους πραξικοπηματίες που τον καθαίρεσαν δυο ημέρες και ανέκτησε την εξουσία.

2003.Τραγικό δυστύχημα στην κοιλάδα των Τεμπών. Φορτηγό που μετέφερε ξυλεία συγκρούστηκε  με πούλμαν που μετέφερε μαθητές από το Μακροχώρι Ημαθίας που επέστρεφαν  από τριήμερη εκδρομή στην Αθήνα .21  μαθητές σκοτώθηκαν 

2013. Επιβεβαιώθηκαν οι φήμες για την πώληση του Σκορπιού, του νησιού του Αριστοτέλη Ωνάση στον Ρώσο επιχειρηματία Ντμίτρι Ριμπολόβλεφ.
2016. Αρπαγή των περιουσιών 123 ελληνικών οικογενειών στους Δρυμάδες της Χειμμάρας . Οι Αλβανοί νέοκομμουνιστές με μια απλή ανακοίνωση που τοιχοκολλήθηκε σ' ένα καφενείο στις Δρυμάδες, ανακοίνωσαν πως από την Επιτροπή Ελέγχου Τίτλων Ιδιοκτησίας της Νομαρχίας Αυλώνας που έχει συσταθεί από τον Ράμα βρηκαν "παρατυπίες" σε 123 τίτλους ιδιοκτησίας που εκδόθηκαν το 1994 από τις τοπικές επιτροπές διανομής αγροτικής γης με βάση το νόμο 7501.


2017.Ρωσικό βέτο για τη Συρία στον ΟΗΕ.Η Ρωσία προέβαλε το δικαίωμα αρνησικυρίας, και μπλοκάρισε στο Συμβούλιο ασφαλείας των Ηνωμένων Εθνών το σχέδιο ψηφίσματος που υποβλήθηκε από το Ηνωμένο Βασίλειο, τις ΗΠΑ και τη Γαλλία. Οι Ρώσοι μπλοκάρισαν το ψήφισμα επειδή κατηγορούσε τις Αρχές της Συρίας πριν από οποιαδήποτε έρευνα. Εναντίον του σχεδίου Ηνωμένου Βασίλειου, ΗΠΑ και Γαλλίας ψήφισε και η Βολιβία.


2018. Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ διέταξε τον  βομβαρδισμό  στρατιωτικών αεροδρομίων στη Συρία, σε απάντηση επίθεσης με Σαρίν  στην Γκούτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου