Απριλίου 02, 2019

Οι ΗΠΑ και το Βερολίνο στηρίζουν 100% τη Χούντα Ράμα στην Αλβανία

Η Επιτετραμμένη της Πρεσβείας των ΗΠΑ στα Τίρανα, Λέιλα Μωυσή –Όνες ομολόγησε ότι οι ΗΠΑ προσφέρουν συμβουλές στις αλβανικές εισαγγελικές αρχές. και ότι η χώρα της υποστηρίζει, επίσης, το πλαίσιο «του νέου συστήματος δικαιοσύνης». 
Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Υπουργείο Εσωτερικών, η Επιτετραμμένη δήλωσε ότι οι ΗΠΑ «Θα συνεχίσουν να παρέχουν βοήθεια στο Δικαστικό Συμβούλιο, Συμβούλιο , βοηθώντας τους Αλβανούς εισαγγελείς σε εκκρεμείς ποινικές υποθέσεις».
 «. Οι ΗΠΑ υποστηρίζουν όλα τα νέα θεσμικά όργανα της δικαιοσύνης, αλλά το πιο σημαντικό πράγμα είναι ότι η δικαστική μεταρρύθμιση κινείται προς τα εμπρός και ότι δεν θα σταματήσει», είπε Λέιλα Μωυσή, η οποία συνεχάρη την κυβέρνηση Ράμα Γιατί έχει ξεκινήσει τη μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος, με στόχο να θέσει τέρμα στη διαφθορά και άλλες παραβιάσεις εντός του συστήματος. 
«Μέχρι στιγμής», είπε, «η δραστική μεταρρύθμιση οδήγησε στην παραίτηση ή την αποπομπή ενός αριθμού δικαστών και εισαγγελέων, και το γεγονός ότι το δικαστικό σύστημα της χώρας δεν είναι λειτουργικό οφείλεται στο γεγονός ότι οι δικαστές πρέπει ακόμη να αντικατασταθούν», είπε ο ομολογώντας ότι η κατάργηση της Δικαιοσύνης είναι έργο των ΗΠΑ. 

Ταυτόχρονα η Γερμανίδα πρέσβης στην Αλβανία σε συνέντευξή στην Ντώυτσε Βέλλα είπε ότι η μεταρρύθμιση του δικαστικού συστήματος του Ράμα είναι ένα «σαξες στόρυ» και ότι η ΕΕ την υποστηρίζει. 
Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης, είπε επίσης ότι η μεταρρύθμιση μπορεί επίσης να προσελκύσει περισσότερες επενδύσεις στη χώρα. Σε ό, τι αφορά την πρόσφατη πολιτική κατάσταση, πρέσβης είπε ότι «ασφαλώς γερμανικά ΜΜΕ μεταδίδουν τις βίαιες συγκρούσεις που παρατηρήθηκαν κατά τη διάρκεια των διαδηλώσεων της αντιπολίτευσης, και οιπιθανοί Γερμανοί επενδυτές βλέπουν εικόνες, και η εικόνα της Αλβανίας για τους επενδυτές έχει υποστεί ζημιά. Ότι λεει δηλαδή ο Ράμα αλλά στα γερμανικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου