Μαρτίου 19, 2019

Ο Τζουκάνοβιτς στο Βερολίνο

Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε στο Βερολίνο ότι η κυβέρνηση είναι έτοιμη να συζητήσει όλα τα θέματα με εκείνους που καθοδηγούν τις διαδηλώσεις στην Ποντγκόριτσα. 
Ο Μίλο Τζουκάνοβιτς, κατά τη διάρκεια διάλεξης στη Γερμανική Εταιρεία Εξωτερικής Πολιτικής, δήλωσε ότι οι διαδηλώσεις στο Μαυροβούνιο προσπαθούν να εμφανιστούν ως κίνημα πολιτών ενώ είναι σαφές ότι υποστηρίζονται από κόμματα. 
Ο Τζουκάνοβιτς συνδύασε τις διαμαρτυρίες στο Μαυροβούνιο, τη Σερβία και την Αλβανία, και είπε ότι, «οι διαμαρτυρίες είναι νόμιμος τρόπος έκφρασης πολιτικών συμφερόντων», δήλωσε ο Τζουκάνοβιτς και τόνισε ότι αναγνωρίζει «ένα κοινό νήμα σε όλες τις διαδηλώσεις που λαμβάνουν χώρα στην περιοχή». 
Ο Τζουκάνοβιτς, είπε ότι ο στόχος είναι να αλλάξουν οι σημερινές κυβερνήσεις που έχουν ένα σαφές όραμα κοινωνίας και προσπαθούν να την οδηγήσουν στην ΕΕ. «Τα φαινόμενα αυτά δείχνουν ότι. Εξακολουθεί η αντίθεση μεταξύ αυτών που υποστηρίζουν μια πολιτική υιοθέτησης των ευρωπαϊκών προτύπων, οι οποίες, μεταξύ άλλων, προβλέπουν την επιλογή της κυβέρνησης με δημοκρατικές εκλογές και εκείνων που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση μπορεί να αλλάξει μέσα από τους δρόμους της επανάστασης».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου