Μαρτίου 04, 2019

Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ επισκέπτεται τη Βουλγαρία

Η διήμερη επίσημη επίσκεψη του πρωθυπουργού της Ρωσικής Ομοσπονδίας Ντμίτρι Μεντβέντεφ στη Βουλγαρία άρχισε με επίσημη τελετή στο ναό του «Άγιου Αλεξάνδρου Νιέφσκι», στη Σόφια. 
Ο Ντμίτρι Μεντβέντεφ θα έχει συναντήσεις με τον πρωθυπουργό Μπόικο Μπορίσοφ και τον Πρόεδρο της Ρούμεν Ράντεφ. Πρόκειται για την δεύτερη επίσκεψη του Μεντβέντεφ στη Βουλγαρία από το 2008. Τότε συμμετείχε σε ρωσική αντιπροσωπεία με επικεφαλής τον Πρόεδρο Βλαντίμιρ Πούτιν. 
Οι κ.κ. Μεντβέντεφ και Μπορίσοφ διαπίστωσαν ότι το 2018, οι εμπορικές ανταλλαγές μεταξύ της Βουλγαρίας και της Ρωσίας βελτιώθηκαν. 
Ο Μεντβέντεφ, μετά από την κατ’ ιδίαν συνάντησή του με τον πρωθυπουργό της Βουλγαρίας Μπόικο Μπορίσοφ είπε ότι η Ρωσική Ομοσπονδία θα συνεχίσει τη διμερή συνεργασία στους τομείς της οικονομίας, της ενέργειας και του τουρισμού. 
Ο πρωθυπουργός της Βουλγαρίας ανακοίνωσε ότι συζητείται η δημιουργία νέας πορθμειακής γραμμής Μπουργκάς - Νοβοροσίσκ. Σε ότι αφορά στον τομέα του φυσικού αερίου, ο Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε την πεποίθηση ότι η Βουλγαρία θα συνεχίσει να συμμετέχει στη μεταφορά του μέσω της δημιουργίας του διανομέα φυσικού αερίου, πρόταση με την οποία είναι σύμφωνη η ΕΕ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου