Μαρτίου 29, 2019

Σκόπια. Ο Τζαφέρι θα περιμένει τον νεο πρόεδρο

ΣΚΟΠΙΑ. Ο Ζάεφ, ο Ντιμιτρόφ, η Σεκερίνσκα, ο Τζαφέρι , ο Οσμάνι, ο Σπασόφσκι και η Ντεσκόσκα είχαν συνάντησεις με την Ομάδα Εργασίας του Συμβουλίου της ΕΕ για τα Δυτικά Βαλκάνια.
 Ο Ζάεφ, είπε, «Δουλεύουμε και αναμένουμε μια θετική απόφαση τον Ιούνιο . 
Ο Ντιμιτρόφ ζήτησε « η ΕΕ να αξιολογήσει αυστηρά και αντικειμενικά τις προσπάθειές μας».

 Ο πρόεδρος της Βουλής Ταλάτ Τζαφέρι δήλωσε ότι θα περιμένει να υπογραφούν οι νόμοι που δεν υπέγραψε ο Ιβάνοφ από τον νέο πρόεδρο. 

Η «Ντώυτσε Βέλλε» μετέδωσε ότι σύμφωνα με μυστικές δημοσκοπήσεις της SDSM, ο Πενταρόβσκι θα πάρει 90.000 ψήφους περισσότερες από την Σιλιανόφσκα στον πρώτο γύρο, και ότι περίπου το 80% των ψηφοφόρων του DUI θα ψηφίσουν σίγουρα για τον Πενταρόβσκι στον δεύτερο γύρο. 

Μετά τη χθεσινή συνάντηση των ομάδων εργασίας Σοσιαλδημοκρατικής Ένωσης και ΕΜΕΟ δεν υπήρξε συμφωνία σχετικά με το νόμο περί της Ειδικής Εισαγγελίας, οι συνομιλίες θα συνεχιστούν. 
Η «Μπέσα» και η «Συμμαχία για τους Αλβανούς» μετά τις συνομιλίες με την Ρενάτα, (Ντεσκόσκα), δήλωσαν ότι συμφωνούν με την διατήρηση της ειδικής εισαγγελίας. Ο υπουργός Εσωτερικών Όλιβερ Σπασόφσκι επιβεβαίωσε διεξάγεται πειθαρχική έρευνα στην αστυνομία Τέτοβο, προκειμένου να προσδιοριστών οι αστυνομικοί που είναι χρήστες ναρκωτικών. «Έχουμε πληροφορίες από τρεις πηγές για χρήση των ναρκωτικών», είπε. 

Ο αρχηγός του ΕΜΕΟ, Μιτσκόσκι, συναντήθηκε με τους δυσαρεστημένους γιατρούς και επισκέφθηκε τον Δήμο Αεροδρόμιου, και είπε ότι οι Προεδρικές εκλογές θα είναι το πρώτο βήμα της παρακμής αυτής της εξουσίας.

 Ο πρώην διευθυντής της UBK Σάσο Μιγιαλκόφ και ο συγκατηγορούμενος του Μπεντρεντίν Ιμπραίμι τέθηκαν κατ 'οίκον περιορισμό, με απόφαση του Εφετείου, αντί για την προφυλάκιση.

Για όσους «ανησυχούν», ανακοινώθηκε ότι «η Επιτροπής κατά της Διαφθοράς συνεχίζει τον έλεγχο γα υποθέσεις Νεποτισμού». Η Προέδρος της Επιτροπής, Μπιλιάνα Ιβανόφσκα εξέφρασε την έκπληξη της για τις καταγγελίες ότι το συγκυβερνόν κόμμα DUI χρηματοδοτούσε προεκλογικές εκστρατείες με κεφάλαια από δημόσιες επιχειρήσεις.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου