Μαρτίου 20, 2019

Η Επιτροπή της Βενετίας ομολόγησε ότι η διάλυση του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας άφησε τον Ράμα εντελώς ανεξέλεγκτο

Ο πρόεδρος της επιτροπής της Βενετίας Τζιάνι Μπουκίκιο δήλωσε ότι «το κενό που δημιουργήθηκε από την μη λειτουργία του Συνταγματικού Δικαστηρίου της Αλβανίας έχει ωφελήσει την αλβανική κυβέρνηση». 
«Το Συνταγματικό δικαστήριο», είπε, «πρέπει να είναι ανεξάρτητο για την προστασία του Κράτους Δικαίου.Οι πολιτικοί έχουν την τάση να επιτίθενται σε αυτά τα δικαστήρια, όταν δεν τους αρέσουν οι αποφάσεις τους. Προς το παρόν, η Αλβανία δεν έχει Συνταγματικό Δικαστήριο. Αυτό οδήγησε σε μια κατάσταση όπου οι αντισυνταγματικοί νόμοι, που ψηφίζει η κυβερνητική πλειοψηφία, πέρασαν και εφαρμόζονται, χωρίς τη δυνατότητα ελέγχου νομιμότητας».

 Ο πρόεδρος της επιτροπής της Βενετίας είπε ότι από την κατάσταση αυτή επωφελήθηκε η κυβέρνηση αλλά είναι σε βάρος της χώρας και του Κράτους Δικαίου, και τόνισε ότι «το κράτος δικαίου πρέπει να είναι «βασικό κριτήριο» για να αποφασιστεί εάν μια χώρα θα γίνει δεκτή στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου