Μαρτίου 16, 2019

Αλβανία: Ο Ράμα επιτέθηκε με δακρυγόνα και αντλίες νερού κατά του συλλαλητηρίου της Αντιπολίτευσης

Το Συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης τα Τίρανα ξεκίνησε με πολιορκία μιας ώρας του κτιρίου των γραφείων του πρωθυπουργού και μετά, το πλήθος των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το κτίριο του Κοινοβουλίου. Μαζί με το λαό ήσαν ο Λουλζίμ Μπάσα, και δίπλα του η Μόνικα Κρουεμάντι. 
Όταν έφθασαν στο Κοινοβούλιο η αστυνομία, η οποία έκανε χρήση δακρυγόνων για να διαλύσει το πλήθος . Ακολούθως, οι διαδηλωτές σκόρπισαν ε στους δρόμους γύρω από το κτίριο του κοινοβουλίου. 
Χθες ο Ράμα έκανε ανοιχτή συγκέντρωση «καθιστών» στο Μπεράτι, και είπε ότι «η κυβέρνηση έχει μια σταθερή πλειοψηφία, και οι διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης διώχνουν τους τουρίστες και τους επενδυτές». 
« Δεν αγωνιζόμαστε ενάντια στην αντιπολίτευση, αλλά με το οδυνηρό παρελθόν και τη φτώχεια», δήλωσε ο χασισέμπορος. 
Η Πρεσβεία του Κράτους Δικαίου στα Τίρανα, πήρε το μέρος του χασισέμπορου και δήλωσε ότι , «η υποκίνηση σε βία και η καταστροφή δημόσιας περιουσίας είναι παράνομη. Οι βουλευτές που έχουν παραιτηθεί από τις έδρες τους και τις υποχρεώσεις τους έναντι του αλβανικού λαού θα πρέπει να επιτρέπουν σε όσους το επιθυμούν να συνεχίσουν να κάνουν τη δουλειά τους».
 Ο Λουλζίμ Μπάσα αρνήθηκε να σχολιάσει την δήλωση της Πρεσβείας των ΗΠΑ, και τόνισε ότι οι διπλωμάτες δεν θα πρέπει να συντάσσονται με οποιοδήποτε κόμμα, αλλά να στηρίζουν τις δημοκρατικές αξίες. «Ελεύθερες και δίκαιες εκλογές, καταπολέμηση της διαφθοράς και της διακίνησης ναρκωτικών ... Όλα που ήδη αναφέρεται στην έκθεση του Στέιτ Ντιπάρτμεντ για την Αλβανία», δήλωσε ο Μπάσα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου