Μαρτίου 28, 2019

Επί τεροχάδην

ΤΙΡΑΝΑ. Η επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση (LSI), Μόνικα Κρουεμάντι, δήλωσε ότι το Κοινοβούλιο της Αλβανίας είναι νόθο και κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι χρησιμοποιώντας τα χρήματα για τις επιδοτήσεις για τους αγρότες αγοράζει βουλευτές που καταλαμβάνουν τα έδρανα που εγκατέλειψαν οι βουλευτές της αντιπολίτευσης που παραιτήθηκαν. Η Κρουεμάντι κάλεσε τους πολίτες σε μαζική παρουσία στο σημερινό νέο συλλαλητήριο της ενωμένης αντιπολίτευσης, που θα πραγματοποιηθεί μπροστά από το Κοινοβούλιο στα Τίρανα. 

ΤΙΡΑΝΑ. Ο υπουργό Εξωτερικών Γκέντ Τσακάι, ανακοίνωσε την μετάθεση στα Τίρανα των διπλωματών Φλόριαν Νόβα και Ενκελέιντα Ρίζα από την διπλωματική αποστολή στην Αθήνα. Οι ανακλήσεις είναι πειθαρχικές και σχετίζονται με την υπόθεση απώλειας αλβανικών διαβατηρίων. 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι συμμετείχε στην ημερίδα του ΟΑΣΕ για την καταπολέμηση της διαφθοράς υψηλού επιπέδου και δήλωσε ότι η διαφθορά αποτελεί σοβαρή απειλή για τις περισσότερο ανεπτυγμένες χώρες, και το Κοσσυφοπέδιο ως νέα χώρα πρέπει χωρίς συμβιβασμούς να καταπολεμήσει αυτό το φαινόμενο. Ο Διευθυντής της Αστυνομίας Κοσσυφοπεδίου, Ρασίτ Κιαλίάι , στην ετήσια έκθεσή της προς την Κοινοβουλευτική Επιτροπή Εσωτερικών Υποθέσεων, ανέφερε ότι, το 2018 αυξήθηκε ο αριθμός των ανθρωποκτονιών και των ληστειών σε σύγκριση με το προηγούμενο έτος. Η κυβέρνηση του Κοσσυφοπεδίου και το γραφείο των Ηνωμένων Εθνών (UNOPS) υπέγραψαν χθες ένα μνημόνιο σχετικά με την απογραφή του πληθυσμού, στο Κοσσυφοπέδιο, που θα γίνει το 2021. Η κυβέρνηση επίσης ενέκρινε τροποποιήσεις του νόμου περί τυχερών παιγνίων, που προβλέπει το κλείσιμο όλων των καταστημάτων τυχερών παιχνιδιών μέσα στα επόμενα δέκα χρόνια. Ο Πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι, δήλωσε ότι η κυβέρνηση παρενέβη άμεσα μετά τις δύο δολοφονίες, δύο παικτών την περασμένη εβδομάδα.

ΒΟΥΚΟΥΡΕΣΤΙ. Ο Πρόεδρος Γιοχάνις συναντήθηκε με τους εκπροσώπους των επαγγελματικών ενώσεων τω Δικαστών και Εισαγγελέων και συζήτησαν σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση στο δικαστικό σώμα της Ρουμανίας. 

ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ. Ο Μίλο Τζουγάνοβιτς βρίσκεται σε επίσημη επίσκεψη στο Ισραήλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου