Μαρτίου 28, 2019

Χάος στα Τίρανα

Οι συμμετέχοντες στο συλλαλητήριο της αντιπολίτευσης σήμερα στα Τίρανα και πάλι προσπάθησαν να εισέλθουν στο κτίριο του κοινοβουλίου και συγκρούστηκαν με την αλβανική αστυνομία στην Αλβανία. Η Αλβανική αντιπολίτευση που απαιτεί την παραίτηση της κυβέρνησης και πρόωρες βουλευτικές εκλογές και ανακοίνωσε νέο συλλαλητήριο για τις 13 Απριλίου. 

Κατά τη διάρκεια της συγκέντρωσης, ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα είπε στον «Μαδούρο των Βαλκανίων». «Δεν σε φοβόμαστε  και δεν θα υποχωρήσουμε. Αγώνας μας θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος. Δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να μπορείς να φέρεσαι σε ανθρώπους σαν να ήταν πρόβατα».

«Τα τελευταία έξι χρόνια, αυτή την συμμορία των εγκληματιών λήστεψαν κάθε άτομο σε αυτή τη χώρα. Αυτός ο πρωθυπουργός έκανε τις τιμές δυσβάσταχτες για δεκάδες χιλιάδες Αλβανικά νοικοκυριά  που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς τους. Έκλεισαν  εκατοντάδες επιχειρήσεις, αναγκάζοντας πολλούς ανθρώπους να φύγουν από τη χώρα», είπε ο Μπάσα.

Οι διαδηλωτές πήγαν και στο Υπουργείο εσωτερικών που το έβαψαν μαύρο.

Το Κόμμα των Σοσιαλιστών ανακοίνωσε ότι «οι  διαμαρτυρίες της αντιπολίτευσης ;βλάπτουν την πρόοδο της Αλβανίας προς την ένταξη στην Ευρωπαϊκή Ένωση».

Το επόμενο συλλαλητήριο θα γίνει στις 13 Απριλίου.



ΤΙΡΑΝΑ. Η Γενική Εισαγγελέας της Αλβανίας Άρτα Μάρκου ζήτησε κάλεσε τους Εισαγγελείς στους οποίους είπε ότι «ο μεγάλος φόρτος εργασίας  έχει επηρεάσει την ποιότητα και την αποτελεσματικότητα της δουλειάς τους», και ζήτησε σκληρότερα μέτρα κατά της διαφθοράς και τους ζήτησε να επικεντρωθούν  στις «σημαντικές υποθέσεις».


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου