Μαρτίου 03, 2019

Μαυροβούνιο: Φουντώνει το Κίνημα κατά του Μίλο

Η Κίνηση «97.000 Αντισταθείτε» πραγματοποίησε στην Ποντγκορίτσα την τέταρτη συγκέντρωση διαμαρτυρίας. Αυτή τη φορά συγκεντρώθηκαν στην Πλατεία Ανεξαρτησίας και ζήτησαν τις παραιτήσεις του πρόεδρου του Μαυροβουνίου, του Πρωθυπουργού, του γενικού εισαγγελέα, του διευθυντή του Οργανισμού για την καταπολέμηση της διαφθοράς, και του διευθυντής της Δημόσιας Τηλεόρασης, (RTCG). 
Οι συγκεντρωμένοι, που απαίτησαν να σταματήσει η τριαντάχρονη φασιστική κρατική τηλεόραση , κάλεσαν τους βουλευτές της αντιπολίτευσης να φύγουν από το Κοινοβούλιο του Μαυροβουνίου και να μποϊκοτάρουν όλες τις εκλογές μέχρι να παραιτηθεί ο Τζουκάνοβιτς και η κυβέρνηση. 
Από τους ομιλητές η Μαρία Μπάσκοβιτς είπε: «Φτάνει η ιδιωτικοποίηση του κράτους, και του κράτους των εγκληματιών . Θέλουμε να σταματήσει η τρομοκράτηση και η καταστροφή του λαού», και κάλεσε την αστυνομία να ενωθεί με τους διαδηλωτές λέγοντας ότι «ο λαός δεν αποτελεί κίνδυνο αλλά η κόκκινη συμμορία των κλεπτών που καταστρέφουν τη χώρα». 
Νέα συνάντηση διαμαρτυρίας ενάντια στον Μίλο Τζουγκάνοβιτς έγινε και στο Νίκσιτς με κετρικά συνθήματα, «Τελέιωσε! Μη τον φοβάστε!».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου