Μαρτίου 25, 2019

Επί τροχάδην





ΒΡΥΞΕΛΛΕΣ. Μετά από 20 χρόνια, το ΝΑΤΟ πιστεύει ότι η χρήση βίας κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, χωρίς την έγκριση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, ήταν αναγκαία και θεμιτή και ότι ο βομβαρδισμός πέτυχε το στόχο του.
Τα δυτικά κράτη δεν άντλησαν  διδάγματα από την τραγωδία που προκλήθηκε πριν από 20 χρόνια, όταν η Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας έγινε στόχος βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ, δήλωσε η Μόνιμη Αντιπροσωπεία της Ρωσίας στο ΝΑΤΟ,

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Οι Διπλωματικοί εκπροσώποι  οκτώ κρατών-μελών του ΝΑΤΟ στη Σερβία εξέφρασαν τη λύπη τους για τα θύματα  μεταξύ των αμάχων κατά τη διάρκεια των γεγονότων του 1999, και επισήμαναν  ότι η 24η  Μαρτίου θα μείνει στην ιστορία ως η ημέρα που η διπλωματία απέτυχε.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ.Η στρατιωτική επίθεση του ΝΑΤΟ κατά της Γιουγκοσλαβίας ήταν η χειρότερη παραβίαση του διεθνούς δικαίου, η οποία προκάλεσε μια σειρά από αρνητικά γεγονότα, όχι μόνο στην Ευρώπη, δήλωσε ο πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Συμβουλίου  της Ρωσικής Ομοσπονδίας Κωνσταντίν Κοσάτσεφ.
ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο  Ιταλός νομικός Άντζελο Φιόρε Ταρτάλια , δήλωσε ότι η Σερβία θα πρέπει να μηνύσει ξεχωριστά όλα τα κράτη-μέλη του ΝΑΤΟ που συμμετείχαν στη επίθεση εναντίον της.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η  επικεφαλής της  Νευροχειρουργικής Κλινικής της Σερβίας, Ντάνιτσα Γκρούισιτς , δήλωσε ότι, κατά τη διάρκεια της επίθεσης του ΝΑΤΟ το 70% των στόχων που βομβαρδίστηκαν στη Σερβία, ήσαν μη στρατιωτικοί και ότι δεν υπήρχαν οικογένειες στην χώρα χωρίς έναν καρκινοπαθή

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο ρώσος τέως στρατηγός Λεονίντ Ιβασώφ , δήλωσε ότι ο σχηματισμός του Απελευθερωτικού  Στρατού του Κοσσυφοπεδίου και η πολιτική της  «Μεγάλης Αλβανίας» εξαρτώνται  αποκλειστικά από τη βούληση των Ηνωμένων Πολιτειών.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η ιδρυτική συνεδρίαση της ανεξάρτητης διεθνούς επιτροπής για τη διερεύνηση των διώξεων  των Σέρβων στο Σεράγεβο κατά την περίοδο 1991-1995 θα γίνει σήμερα  στη Μπάνια Λούκα. Η ένωση των αξιωματικών του Στρατού της Ρεπούμπλικα Σερπσκα  ανακοίνωσε ότι η Σέρπσκα και η Σερβία πρέπει να οικοδομήσουν μια κοινή πολιτική στρατιωτικής ουδετερότητας, και τόνισε ότι οι πιέσεις για ένταξη στη συμμαχία του ΝΑΤΟ, η οποία βομβάρδισε τους Σέρβους  αποτελεί έκφραση  κυνισμού.  Το ΝΑΤΟ πρέπει να ζητήσει συγγνώμη για τους βομβαρδισμούς της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, στις οποίες εκτέθηκαν και οι Σέρβοι από την Κράινα, συμπεριλαμβανομένης της οικογένειας Ράκιτς , των οποίων η τριετής κόρη Μίλιτσα είναι ένα από τα σύμβολα της Σερβίας για τα θύματα της επιθετικότητας του ΝΑΤΟ, δήλωσε ο επικεφαλής του διοικητικού συμβουλίου του συλλόγου των θυμάτων Μίλε Μαρτσέτα.



ΖΟΥΜΠΙΝ ΠΟΤΟΚ. Οι αλβανοί εμπόδισαν στη διάβαση Μπρνιακ, τους βολεϊμπολίστες  της ομάδας «Μπουκόβιτσα» από την Ιβαίνιτσα   και «Ρίμπνιτσα» από το Κράλιεβο  να εισέλθουν στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι, που επρόκειτο να παίξουν με την ομάδα του Ζούμπν Πότοκ για  το Περιφερειακό Πρωτάθλημα.

Η  Σερβική Λίστα ανακοίνωσε  ότι η απαγόρευση εισόδου στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι στους παίκτες βόλεϊ  δίνει μια εικόνα της αντι-σερβικής υστερία, 
η οποία κυβερνά στην Πρίστινα, και κάλεσε τις αθλητικές Ομοσπονδίες από την  Ευρώπη και τον κόσμο, καθώς  την Διεθνή Κοινότητα να αντιδράσουν ώστε  «τέτοια πράγματα να μην συμβούν και πάλι». 


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο  υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Νεμπόισα Στεφάνοβιτς δήλωσε  ότι η κατάσταση ασφαλείας στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχια είναι περίπλοκη και ότι αρκεί μια σπίθα, από κάποιον που είναι ανεύθυνος, για να προκαλέσει την καταστροφή, όχι μόνο στο έδαφος της Σερβίας, αλλά σε ολόκληρη την περιοχή.


ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Απαγορεύτηκε   στους ηγέτες Δημοκρατικού Μετώπου Αντρίγια Μάντιτς και  Μίλαν  Κνεζεβιτς να εγκαταλείψουν το Μαυροβούνιο, στη διάβαση Ροζάι . Οι δυό τους Σκόπευαν να παρακολουθήσουν την εκδήλωση για τα 20 χρόνια από το βομβαρδισμούς του ΝΑΤΟ.

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Ο Πρωθυπουργός του Μαυροβουνίου Ντούσκο Μάρκοβιτς, δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο δεν ήθελε την επέμβαση του ΝΑΤΟ το 1999, και ότι δεν θα ξεχαστούν ποτέ τα θύματα του βομβαρδισμού. Ο Αντρία Μάντιτς του Δημοκρατικού Μετώπου, δήλωσε, με την ευκαιρία των 20 χρόνων από την επίθεση κατά της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γιουγκοσλαβίας, ότι το ΝΑΤΟ είχε συμμάχους τους αλβανούς τρομοκράτες του ΟΥΤΣΕΚΑ στο Κοσσυφοπέδιο και τη κυβέρνηση του Μίλο Τζουκάνοβιτς. Ο Στρατός του Μαυροβουνίου δεν επέτρεψε την κατάθεση Στεφάνων στο Στρατόπεδο στο Ντανιλοβγκράντ οπου πριν από 20 χρόνια σκοτώθηκε το πρώτο θύμα των βομβαρδισμών του ΝΑΤΟ. Επίσης δεν επιτράπηκε σε Αντιπροσωπεία της Νέας Σερβικής Δημοκρατίας, και στους γονείς των νεκρών στρατιωτών, και στους βετεράνους του πολέμου να καταθέσουν στεφάνι στο μνημείο για τα θυμάτα της επίθεσης του ΝΑΤΟ, στο στρατόπεδο Μάσλινε.




ΑΝΑΤΟΛΙΚΟ ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του SNSD Caucus στην Βουλή των Αντιπροσώπων της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, Στάσα Κόσαρατς, δήλωσε ότι η συμπεριφορά του υπηρεσιακού Υπουργού Ασφαλείας Ντράγκαν Μέκτιτς μπορεί να προκαλέσει εμπλοκή στις σχέσεις της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης πέρα από τα σύνορά της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου