Μαρτίου 08, 2019

Υπερήφανη απάντηση Ντόνιτκ στον Αμερικανό πρέσβη. ΝΑΤΟ ποτέ!

Ο πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι η θέση της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα σχετικά με την ένταξη στο ΝΑΤΟ 
δεν θα αλλάξει, παρά τις πιέσεις και τόνισε ότι οι Σέρβοι δεν θα κερδίσουν τίποτα μπαίνοντας στην δυτική στρατιωτική συμμαχία. 

Ο Ντόντικ είπε ότι οι πιέσεις που δέχεται η Σερπσκα σίγουρα δεν θα σταματήσει, αλλά θα ενταθούν αλλά μάταια, διότι η Σερπσκα δεν έχει κανένα λόγο να ακολουθήσει το δρόμο προς το ΝΑΤΟ. «Θα χάσουμε ανεξαρτησία μας και την κυριαρχία μας και τη δυνατότητα να οικοδομήσουμε φιλία με άλλες χώρες» , δήλωσε . 

Ο Ντόντικ είπε ότι το ζήτημα του ΝΑΤΟ εμποδίζει το σχηματισμό του Υπουργικού Συμβουλίου, και τόνισε ότι το ζήτημα δεν θα εξαφανιστεί , παρόλο που δενε ιναι λογικό.. «Οι Σέρβοι δεν θα κερδίσουμε τίποτα από την ένταξη στο ΝΑΤΟ, που σίγουρα θα ήταν για τη σερβική ιδέα. 
Το ΝΑΤΟ μας βομβάρδιζε, μόλις πριν από είκοσι χρόνια, και τώρα περιμένουν να δεχθούμε την προσχώρηση στο ΝΑΤΟ, με μεγάλη χαρά», είπε ο Ντόντικ. 

Σε ότι αφορά στις κατηγορίες κατά της Μόσχας ότι αντιτίθεται στην ένταξη της Σερβίας και της Σερβικης Δημοκρατίας Σέρπσκα στο ΝΑΤΟ, ο Ντόντικ είπε ότι αν κάποιος έχει κακοήθη επιρροή στα Βαλκάνια, αυτές είναι οι μυστικές υπηρεσίες των δυτικών χωρών και όχι η Ρωσία.

 «Πολλά από τα κακά πράγματα που συνέβησαν εδώ στο τελευταίο αιώνα έχουν σχέση με την κακοήθη επίδραση και την αντι-σερβική πολιτική, κυρίως των Βρετανών, οι οποίοι προσπαθούν επίμονα να μειώσουν την επιρροή των Σέρβων» είπε ο Ντόντικ, και πρόσθεσε ότι οι Βρετανοί έχουν εγκρίνει τη δαπάνη έξι εκατομμύρια λιρών για την καταπολέμηση της «κακοήθους επίδρασης» της Ρωσίας, και το ίδιο γίνεται από τους Αμερικανούς. 

«Υπάρχουν κέντρα πληροφοριών στο Σεράγεβο, την Ποντγκόριτσα και τα Τίρανα που έχουν δημιουργηθεί από τη Δύση. Έχουν δημιουργήσει μια λίστα με 300 άτομα από τη Σερβία και τη Σερβική Δημοκρατίας Σέρπσκα που θεωρητικά εξαπλώνουν τη κακοήθη Ρωσική επιρροή».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου