Φεβρουαρίου 20, 2019

Επί τροχάδην


ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου Χασίμ Θάτσι επιβεβαιώνοντας τις ανησυχίες  του πρώην πρέσβη των ΗΠΑ Γουίλιαμ Μοντγκόμερι που προειδοποίησε ότι είναι πιθανό οι Αλβανοί να κλιμακώσουν τις συγκρούσεις στο Κοσσυφοπέδιο, δήλωσε: «Εάν το τρέχον έτος δεν καταλήξουμε  σε συμφωνία με τη Σερβία θα εισέλθουμε  σε επικίνδυνη ζώνη και θα αποσταθεροποιηθεί η  περιοχή με ευθυνη της Σερβίας».

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβία έχει αποπληρώσει μέχρι στιγμής 750 εκατομμύρια ευρώ δανείων του Κοσσυφοπεδίου, και εξακολουθούν να υπάρχουν σε εκκρεμότητα δάνεια 198 εκατ που το Βελιγράδι θα πληρώνει μέχρι το 2041, έγραψε η εφημερίδα «Βετσέρνιε Νόβοστι». 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ . Η Σερβία θα ανοίξει φέτος επτά νέες πρεσβείες στην Καραϊβική, την Νότια Αμερική την Άπω Ανατολή και την Μέση Ανατολή. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Το Σερβικό υπουργείο Πολιτισμού ενέκρινε τη διάθεση 80 εκ. δηναρίων, (περίπου 680.000 ευρώ) για τη χρηματοδότηση των συνεχιζόμενων εργασιών ανακαίνισης της Μονής Χιλανδαρίου. 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Η μητρόπολη του Μαυροβουνίου ανακοίνωσε ότι τρεις αιτούντες άσυλο από το Ιράν βαφτίστηκαν στη εκκλησία του Αγίου Πέτρου της Τσετίνιε , στο Σπούτε , κοντά στην Ποντγκόριτσα. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, Μίλοραντ Ντόντικ, κατά την τελετή υποβολής των διαπιστευτηρίων του πρέσβη του Βελγίου, ότι η ένταξη στην ΕΕ είναι στόχος προτεραιότητα της εξωτερικής πολιτικής της Βοσνίας-Ερζεγοβίνης. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, παρέλαβε και τα διαπιστευτήρια του νέου πρέσβη της Τουρκίας Χαλντούν Κοτς. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η κυβέρνηση της Σερβικής Δημοκρατίας ενέκρινε τις 655 απαντήσεις στις συμπληρωματικές ερωτήσεις της Ευρωπαϊκής Επιτροπής.
 Ο προϊστάμενος της Κρατικής διεύθυνσης Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης, Έντιν Ντιλμπέροβιτς δήλωσε ότι οι απαντήσεις στις 655 πρόσθετες ερωτήσεις στο ερωτηματολόγιο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής υποβλήθηκαν και στο Συμβούλιο των Υπουργών . 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Βοσνία Ερζεγοβίνη είναι η μόνη χώρα στην περιοχή που δεν έχει επιστρέψει στην εβραϊκή κοινότητα την ιδιοκτησία της , ούτε έχει δώσεις αποζημιώσεις, δήλωσε ο επικεφαλής της εβραϊκής κοινότητας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , Γιάκομπ Φίντσι. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Οι νεοεκλεγέντες βουλευτές στο Κοινοβούλιο της FBiH, θα συζητήσουν σήμερα με τη διαδικασία του κατεπείγοντος η Βουλή το σχέδιο προϋπολογισμού της FBiH για το 2019. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Τα πρώην μέλη του στρατού των μουσουλμάνων θα διαμαρτυρηθούν τ έξω από το Κοινοβούλιο της FBiH στις 28 Φεβρουαρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου