Φεβρουαρίου 18, 2019

Άκαρπη η συνάντηση Μίλοραντ Ντόντικ, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Δεν επιτεύχθηκε συμφωνία σήμερα για το σχηματισμό κυβέρνησης στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης στη συνάντηση που πραγματοποιήθηκε στο Σεράγεβο στο γραφείο του Ντόντικ, μεταξύ των ηγετών των SNSD, της HDZ και του SDA, Μίλοραντ Ντόντικ, Ντράγκαν Τσόβιτς και Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς.
 Ο Ντόντικ, μετά τη συνάντηση είπε ότι οι ανεξάρτητοι Σοσιαλδημοκράτες είναι απαραίτητος παράγοντας για το σχηματισμό της κυβέρνησης σε επίπεδο κράτους, επειδή έχει εννέα Αντιπροσώπους στη Βουλή των Λαών. 
Ο Πρόεδρος τΜίλοραντ Ντόντικ είπε ότι δεν υπάρχει κάποιο ιδιαίτερο πρόβλημα με την ανάληψη της Προεδρίας του Συμβουλίου των Υπουργών από τον Ζόρα Τεγκέλτιγια, προσθέτοντας ότι αυτό θα μπορούσε να έχει γίνει πριν από το νέο έτος. 
Ο Ντόντικ κατήγγειλε ακόμα ότι η παερχόμενη υπηρεσιακή κυβέρνηση εχει προσλάβει στο κράτος παράνομα περισσότερα από 400 άτομα και τόνισε ότι μετά τον σχηματισμό της κυβέρνησης , «θα δούμε πώς θα επιλυθεί αυτό το ζήτημα των άδικων και παράνομων προσλήψεων». 
Ο Πρόεδρος του HDZ BiH Ντράγκαν Τσόβιτς, δήλωσε μετά τη συνάντηση ότι οι τρεις συμφώνησαν να ξανασυναντηθούν τις επόμενες ημέρες, και δήλωσε αισιόδοξος για τον σχηματισμό κυβέρνησης εντός των προσεχών ημερών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου