Φεβρουαρίου 10, 2019

Βουλγαρία: Ο Μπορίσοφ υπόσχεται (προεκλογικές) αυξήσεις

Στην ομιλία του στο 10ο συνέδριο της «Συνομοσπονδίας ΠοντΚρέπα» , στη Σόφια, ο πρωθυπουργός Μπόικο Μπορίσοφ εξέφρασε την ελπίδα, ότι η αύξηση των εσόδων του προϋπολογισμού από την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου, 
θα επιτρέψει μια νέα αύξηση του εισοδήματος των αργαζομένων κατά 10% το επόμενο έτος.
 « Εδώ και χρόνια λέμε ότι η Βουλγαρία είναι καλό μέρος για επενδύσεις, επειδή η εργασία είναι φθηνή. Αυτό δεν είναι καλό για και ήρθε η ώρα να αυξήσουμε το εισόδημά μας», είπε ο βούλγαρος πρωθυπουργός.
 Στην ΕΕ, μόνο η Βουλγαρία αντέδρασε στον γαλλο-γερμανικό συμβιβασμό για τροποποιήσεις στην οδηγία της ΕΕ για τους αγωγούς φυσικού αερίου.
 Τα υπόλοιπα κράτη μέλη στήριξαν την πρόταση που προβλέπει την ευθύνη για τους αγωγούς με τρίτα κράτη, (όπως είναι η περίπτωση της Ρωσίας), να φέρει το πρώτο κράτος μέλος της ΕΕ στο οποίο ο αγωγός συνδέεται με το ευρωπαϊκό δίκτυο. Με αυτόν τον τρόπο η Γερμανία διατηρεί τον ηγετικό της ρόλο στις διαπραγματεύσεις με την Μόσχα για την κατασκευή του αγωγού «Βόρειο Ρεύμα 2». 
Οι εκπρόσωποι των Μεταφορέων της Βουλγαρίας και των βουλγαρικών συνδικάτων ζήτησαν να μην ψηφιστεί από αυτήν παρούσα Ευρωπαϊκή Βουλή, το Πακέτο «Κινητικότητα 2» αλλά να παραπεμφθεί στην επόμενη.
 Η υπουργός Εξωτερικών, Αικατερίνα Ζαχάριεβα, ανακοίνωσε την χρηματοδότηση από την ΕΕ με 190 εκ. ευρώ 11 συγκοινωνιακών έργων, μεταξύ των οποίων είναι και η νέα σιδηροδρομική γραμμή υψηλής ταχύτητας Σόφιας –Βελιγραδίου μήκους 360 χλμ. Όταν ολοκληρωθεί η γραμμή Σόφια-Βελιγράδι το ταξίδι θα διαρκεί δυο ώρες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου