Ιανουαρίου 30, 2019

Ρεπούμπλικα Βόρειας : Διάσκεψη στην αλβανική γλώσσα και παρουσία διερμηνέας στο Δικαστικό Συμβούλιο, απαίτησε ο αλβανός δικαστής Σελίμ Αντέμι

Στην αρχή της σημερινής συνεδρίασης του Δικαστικού Συμβουλίου, το μέλος Σελίμ Αντέμι ζήτησε τον Πρόεδρο Ζόραν Καρατζόφσκι Karadzovski να εφαρμόσει το νόμο σχετικά με τη χρήση γλωσσών. «Δεδομένου ότι ο νόμος έχει υιοθετηθεί, ζητώ η ημερησία διάταξη για τις συνόδους του Δικαστικού Συμβουλίου να και στην αλβανική γλώσσα, και να μου παρέχετε διερμηνέα,», είπε ο Αντέμι. 

Ο Πρόεδρος του Δικαστικού Συμβουλίου είπε ότι είναι γνωστό ότι ο νόμος ψηφίστηκε, αλλά ότι υπάρχουν προθεσμίες για την εφαρμογή. «Έχω την πρόθεση να σεβαστώ το Σύνταγμα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και τους νόμους και να μην περιμένω την εκπνοή της προθεσμίας», δήλωσε ο Καρατζόφσκι και είπε ότι ελπίζει σύντομα θα οι συνεδριάσεις να γίνονται σύμφωνα με το νόμο.

Στη Βουλή, η Κοινοβουλευτική ομάδας του ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ κατέθεσε πρόταση νόμου που προβλέπει την επιστροφή στο παλιό καθεστώς πριν την μεταρρύθμιση των Σοσιαλδημοκρατών. «Με αυτό το σχέδιο νόμου οι συνταξιούχοι θα λάβουν οτ τους αξίζει και αξίζουν μια καλύτερη και πιο αξιοπρεπή ζωή» είπε η βουλευτής του VMRO - DPMNE, Σλάζανα Μίτοφσκα. Η μεταρρύθμιση των Σοσιαλδημοκρατών, που υποσχέθηκαν (μελλοντική) αυξήσει εκοψε περίπου 500 δηνάρια στις Συντάξεις πάνω από 310 χιλιάδων συνταξιούχων.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου