Δεκεμβρίου 07, 2018

Σκόπια. Δραματικό διάγγελμα Ιβανόφ. Κατήγγειλε ότι τον απειλούν και τον εκβιάζουν και ότι οι μυστικές υπηρεσίες δημιούργησαν και συντηρούν την κρίση

«Ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας πριν από δύο χρόνια, έχω επισημάνει ότι η UBK είναι η κύρια εστία παραγωγής όλων των πολιτικών και της κρίσης στη Δημοκρατία της Μακεδονίας. Και μετά από τρία χρόνια από τη διάγνωση της έκθεσης Πρίμπε , η ασθένεια αυτή δεν έχει γιατρευτεί», είπε ο Ιβάνοφ.

Ο Πρόεδρος  της Βόρειας ,Γκιόργκε Ιβάνοφ με το διάγγελμα του, είπε στον "λαό", ότι «ουδέποτε συζητήθηκε στο γραφείο του προέδρου η κήρυξη της χώρας σε κατάσταση του πολέμου», χαρακτήρισε κατασκευές των μυστικών υπηρεσιών τις καταθέσεις στο δικαστηριο που τον εμπλέκουν στα γεγονότα της 27ης Απριλίου 2017 στο Κοινοβούλιο. 

«Τα τελευταία χρόνια, σε αρκετές περιπτώσεις έχω δημοσίως προειδοποιήσει για τους κινδύνους που απειλούν τη σταθερότητα της Δημοκρατίας της Μακεδονίας και τη λαϊκή κυριαρχία . Με βαθιά λύπη καταλήγω στο συμπέρασμα ότι αγνοήθηκαν οι προειδοποιήσεις αυτές, και το αποτέλεσμα σήμερα γίνεται αισθητό από όλους μας. Σήμερα, Απευθύνομαι σε εσάς τους πολίτες της Δημοκρατίας της Μακεδονίας, προκειμένου να αποκαλύψω όλα τα ψέματα, τις κατασκευές και τα μαύρα σενάρια με τα οποία μας βομβαρδίζουν αυτήν την περίοδο», είπε ο Ιβάνοφ. 
Ο πρόεδρος στη συνέχεια τόνισε: 
«Απορρίπτω όλες τις εικασίες ότι η διεθνής κοινότητα με πίεζε να αποσύρω το διάταγμα κήρυξης έκτακτης ανάγκης. Καλώ Σε δημόσια τους «ξένους αξιωματούχους» να βγουν και να δηλώσουν εκείνους που με πίεσαν». 

Ο Ιβάνοφ κατήγγειλε ότι τον πιέζουν και το εκβιάζουν για να μεταβάλει τις απόψεις του. «Εδώ και ενάμιση χρόνο, ως Πρόεδρος της Δημοκρατίας και το γραφείο μου είμαστε σταθερά στόχος ψευδών ειδήσεων και ψευδών κατασκευών. Χωρίς κανένα αποδεικτικό στοιχείο ούτε καν ενδείξεις, προσπαθούν να εμπλέξουν το τον Πρόεδρο και την Προεδρία με τα γεγονότα της 27ης Απριλίου. Από τις 21 Απριλίου, του 2017, εκφράζονται πιέσεις και απειλές εναντίον μου , ώστε να υποκύψω και να αποσυρθούν από τις απόψεις μου σχετικά με τις πολιτικές εξελίξεις στη Δημοκρατία της Μακεδονίας και τις πολιτικές που εφαρμόζει η σημερινή κυβέρνηση», είπε ο Ιβάνοφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου