Δεκεμβρίου 10, 2018

Σερβία: Ο Βούτσιτς έτοιμος να πάει σε πρόωρες εκλογές

Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς, σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Blic» εκτιμώντας τις συντονισμένες εξωτερικές και «εσωτερικές πιέσεις» «είναι έτοιμος να προκηρύξει πρόωρες γενικές εκλογές», αμέσως μετά τις δημοτικές εκλογές στο Λούτσανι στην Δυτική Σερβία, στις 16 Δεκεμβρίου , όπου είναι εγγραμμένοι λιγότεροι από 20.000. 
Η αντιπολιτευόμενη «Συμμαχία για τη Σερβία» έχει επενδύσει πολλά σε μια πιθανή νίκη της, εκεί και μιλάει γα την αρχή του τέλους του Βούτσιτς Σύμφωνα με την «Blic» ο Βούτσιτς είχε μια συσκεψη με άλλους αξιωματούχους από το Σερβικό Προοδευτικό Κόμμα (SNS), την Κυριακή το βράδυ και ζήτησε όλες οι κομματικές οργανώσεις να προετοιμαστούν για πιθανές εκλογές.
 «Η πλειονότητα των ανώτερων στελεχών του κόμματος», σύμφωνα με ρεπορτάζ της «Blic» , «υποστηρίζει την ιδέα ανακοπής δια της κάλπης της πορτοκαλί επανάστασης» που σχεδιάζεται και για τη Σερβία. 
Η «Blic» συσχετίζει με αυτές τις αποφάσεις και τη διαδήλωση της αντιπολίτευσης που πραγματοποιήθηκε στο Βελιγράδι το Σάββατο, σαν αντίδραση στην πρόσφατη κακοποίηση από αγνώστους του επικεφαλής της σερβικής αριστεράς Μπόρκο Στεφάνοβιτς.
 Οι περισσότεροι αναλυτές πιστεύουν ότι οι πρόωρες εκλογές θα μπορούσαν να περιορίσουν την άνοδο του συνασπισμού «SZS», που έχει έξωθεν και άνωθεν υποστήριξη. Οι Προηγούμενες γενικές εκλογές, έγιναν επίσης πρόωρα, το 2016.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου