Ο πρώην πρωθυπουργός Νίκολα Γκρουέφσκι ανακοίνωσε από το Facebook ότι η Δημοκρατία της Ουγγαρίας, που είναι της κράτος μέλος, της ΕΕ και του ΝΑΤΟ ανταποκρίθηκε θετικά στο αίτημα παροχής ασύλου που υπέβαλε επικαλούμενος τις πολιτικές διώξεις στη Δημοκρατία της Βόρειας.
«Σήμερα, στη Δημοκρατία της Μακεδονίας, επικρατεί η κυβερνητική καταστολή, γίνονται διακρίσεις, διώξεις, πολιτικές συλλήψεις και τα δικαστήρια και η εισαγγελία βρίσκονται υπό τον πλήρη έλεγχο της κυβέρνησης και οι συλλήψεις και οι φυλακίσεις γίνονται ανάλογα με τις πολιτικές περιστάσεις και τις ανάγκες της κυβέρνησης. Το Δικαστήριο και οι εισαγγελείς χρησιμοποιούνται ως πολιτικό εργαλείο της κυβέρνησης με σκοπό την επίτευξη των πολιτικών της στόχων μεσω εκβιασμού» ,ανέφερε ο Γκρουέφσκι στην αίτηση του για άσυλο που κρίθηκε βάσιμη και έγινε αποδεκτή, και τόνισε ότι στην αίτηση του για παροχή πολιτικού ασύλου , δήλωσε ότι το ζήτησε λόγω των πολιτικών διώξεων σε βάρος του από τη νέα κυβέρνηση υπό την ηγεσία του Κόμματος SDSM.
«Δήλωσα ότι η κυβέρνηση θέλει να μου στερήσει την ελευθερία μου χρησιμοποιώντας αντιδημοκρατικές μεθόδους και χειραγωγώντας τους εισαγγελείς και τους δικαστές. Εξήγησα πώς ξεκίνησε, με την δημοσίευση των παράνομα αποκτηθέντων ηχητικών υλικών, και τόνισα ότι η ειδική δημόσια κατήγορος έγινε κομματικό εργαλείο του SDSM», ανέφερε ο Γκρουέφσκι.
«Στην αίτηση μου περιέγραψα όλες τις αδικίες, τις παρατυπίες, τις παρανομίες , τις διακρίσεις, τις προκατασκευασμένες αποφάσεις εναντίον μου , στη συγκεκριμένη δικαστική διαδικασία και τα βασανιστήρια μετά την εγκαθίδρυση της νέας κυβέρνησης που υποφέρουν, πολλοί συνεργάτες μου, και έδωσα συγκεκριμένα παραδείγματα και συγκεκριμένες αποδείξεις για τις πολυάριθμες απειλές κατά της ζωής μου που αντιμετωπίζα τις τελευταίες ημέρες πριν φύγω από τη Δημοκρατία της Μακεδονίας»,τόνισε ο Γκρούφσκι, που στην συνέχεια σημείωσε.
«Επισήμανα με συγκεκριμένα παραδείγματα ότι στη Δημοκρατία της Μακεδονίας δεν υπάρχουν οι προϋποθέσεις για μια δίκαιη δίκη. Αντιμετώπισα δικαστές οι οποίοι, για κάθε αίτημά μου, σας περίμεναν οδηγίες από την κυβέρνηση για να αποφασίσουν και την ειδική εισαγγελέα η οποία είναι εκπρόσωπος της τρέχουσας κυβέρνηση.
Εξήγησα τις θεμελιώδεις παραβιάσεις των νόμων, τη χρήση παρανόμως αποκτηθέντων ηχητικών υλικών, που σύμφωνα με την έξωθεν πιέσεις έγιναν δεκτα ως νόμιμα από το Δικαστήριο , για τη χρήση ως αποδεικτικών στοιχείων αντιγράφων που δεν αντιστοιχούν με το πρωτότυπο ,
για την εμφάνιση δηθεν εμπειρογνωμόνων οι οποίοι, κατά παράβαση του νόμου δεν έχουν άδεια , για κατάφωρη παραβίαση του νόμου προστασίας προσωπικών δεδομένων».
Ο Γκρουέφσκι ανέφερε ακόμα ότι το δικαστήριο δεν του έδωσε επαρκή χρόνο για την υπεράσπιση του και συνειδητά έβαζαν δικασίμους για τις διάφορες δίκες που στήθηκαν εναντίον του, και κατήγγειλε την εγκάθετη δικαστή Ντόμπριλα Κασάρκα και ότι ο Ζάεφ ανακοίνωσε την απόφαση του δικαστηρίου για την θωρακισμένη Μερσεντές 10 ημέρες πριν την απαγγείλει τα δικαστήριο.
Ο Γκρουέφσκι τόνισε ακόμα ότι στο αίτημα του που έγινε δεκτό ανέφερε ότι το Δικαστήριο και η Εισαγγελία μετατράπηκαν σε ένα μέσο πολιτικού εκβιασμού κατά των πολιτικών αντίπαλων και πρόσθεσε ότι επικαλέστηκε την πρόσφατη φυλάκιση του Μίλε Γιανακιέσκι και του Κύριλ Μποζινόβσκι , που προφανώς κρατούνται από την κυβέρνηση, με ψευδή, κατασκευασμένα και ανύπαρκτα στοιχεία.
Δίνοντα το πολτικό του στίγμα ο Γκρουέφσκι υπόσχεται συνέχει και δήλωσε:
«Αποφάσισα να μην εκπληρώσω τις επιθυμίες της SDSM.Αποφάσισα να συνεχίσω τον αγώνα για την Δημοκρατίας της Μακεδονίας, με όποιον τρόπο μπορώ επί του παρόντος, όπως πολλοί άλλοι άνθρωποι στην ιστορία έκαναν.
Και όπως είπα και στην προηγούμενη δήλωσή μου ποτέ δεν θα εγκαταλείψω τον αγώνα.
Δεν είμαι φυγόδικος , αλλά θα προσφύγω στη διεθνή δικαιοσύνη και για τον εαυτό μου και όλα τα άλλα θύματα πολιτικών δίωξεων στη Μακεδονία.
Οι δικαστές πριν αρχίσει η δίκη και πριν εξετάσουν τα αποδεικτικά στοιχεία, γνώριζαν την ετυμηγορία. Η κυβέρνηση είχε αποφασίσει να με βάλει στη φυλακή και στη συνέχεια είχαν κανονίσει την «λικβιντάτσια» μου.
Ένας τεράστιος αριθμός ανθρώπων βρίσκονται υπό πολιτική δίωξη στη Μακεδονία. Αυτό πρέπει να σταματήσει. Η Μακεδονίας θα πρέπει να γίνει μέλος του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, αλλά με πρόσχημα αυτό το στόχο η σημερινή μη δημοκρατική εξουσία δεν μπορεί να καταδιώκει τους πολιτικούς αντιπάλους με δικαστικές υποθέσεις και ποινές φυλάκισης προκειμένου να συγκαλύψει τη διαφθορά και την πώληση των κρατικών και εθνικών συμφερόντων», έγραψε ο Γκρουέφσκι.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου