Νοεμβρίου 21, 2018

Ο Ντόντικ έπιασε δουλειά

Την πρώτη ημέρα εργασίας του στην προεδρία, ο Μίλοραντ Ντόντικ δήλωσε ότι Κρατική Υπηρεσία Πληροφοριών και Ασφάλειας, (ISA), της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, είναι ένας εχθρικός οργανισμός για τους Σέρβους και της Σερβική Δημοκρατίας η οποία θα θεσπίσει το δικό της αμυντικό σύστημα παρόμοιο με άλλες χώρες. 

«Η Σερβική Δημοκρατία έχει το δικαίωμα να προστατεύει την ελευθερία της και τα θεσμικά της όργανα. Σύμφωνα με το Σύνταγμα, έχει το δικαίωμα να συλλέγει πληροφορίες για κάθε απειλή για τη συνταγματική τάξη και αυτό θα το κάνουμε», είπε και τόνισε ότι θα ζητήσει μια έκθεση πεπραγμένων από την ISA και θα προτείνει ένα νόμο που θα αλλάξει πολλά πράγματα σχετικά με την υπηρεσία πληροφοριών.

 «Έχουμε να κάνουμε με μια εχθρική υπηρεσία που δεν έχει καν εσωτερικό κανονισμό η οποία παρακολουθούσε την ηγεσία της Σερβίας και της Σερβικής Δημοκρατίας», είπε και επανέλαβε ότι δεν τους έχει καμιά εμπιστοσύνη γιατί πάνω από όλα κατασκεύαζαν ψέματα και συνέτασσαν μαύρες λίστες. 

«Ήταν αυτοί που δημιούργησαν την ιστορία των παραστρατιωτικών σχηματισμών» αλλά υπάρχει και η ευθύνη των Σέρβων που ήταν εκεί», είπε ο Ντόντικ κα τόνσιε ότι η Σερβική Δημοκρτατία έχει το δικαίωμα να προστατεύσει την συνταγματική τάξη και αυτό θα τι κάνει και όποιοι υπονόμευουν την συνταγματική τάξη της Σερβικής Δημοκρατίας θα παρακολουθούνται και θα λαμβάνονται μέτρα εναντίον τους όπως σε οποιοδήποτε άλλο κράτος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου