Νοεμβρίου 02, 2018

Επί τροχάδην

Ο αντιπρόεδρος των SNSD Ράντοβαν Βίσκοβιτς που προτάθηκε από το κόμμα για πρωθυπουργός της Σερβικης Δημοκρατίας δήλωσε ότι περιμένει τις τοποθετήσεις των κομματικών οργάνων των εταίρων του συνασπισμού, του Λαϊκού Κόματος (DNS) και του Σοσιαλιστικού, (SP), για να ξεκινησει τις συζησεις για την κατανομη των υπουργείων και την επιλογή των προσώπων που θα στελεχώσουν την κυβέρνηση του. Ο Βίσκοβιτς δήλωσε ότι η «Ηνωμένη Σέρπσκα» έχει ήδη υποστηρίξει την πρόταση του Ντόντικ. «Το SP και το DNS, που είναι ζωτικής σημασίας εταίροι του συνασπισμού, δεν έχουν ακόμη υποβάλει τη θέση τους. Περιμένω να λάβω την υποστήριξή τους, προκειμένου να ξεκινήσω συνομιλίες για τους μέλλοντες υπουργούς» είπε ο Βίσκοβιτς.
Ο Βίσκοβιτς είναι διδάκτωρ στον τομέα των μεταφορών και επίκουρος καθηγητής. Γεννήθηκε την 1η Φεβρουαρίου 1964 

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Η υπουργός Δικαιοσύνης της Σερβίας Νέλα Κουμπούροβιτς δήλωσε ότι η διεθνής Κοινότητα οφείλει να αντιδράσει στη δήλωση του Νασίμ Χαραντινάι που ζήτησε συγνώμη από τους Αλβανούς επειδή σκότωσε περισσότερους Σέρβους. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ. Το συνολικό εξωτερικό χρέος της Βοσνίας Ερζεγοβίνης κατά το τρίτο τρίμηνο του 2018 ανήλθε σε 8.287.000.000 Μετατρέψιμα Μάρκα. (Περίπου 4 δις ευρώ). 

ΠΟΝΤΓΚΟΡΙΤΣΑ. Το Εθνικό Συμβούλιο των Σέρβων καταδίκασε τις αποφάσεις της κυβέρνησης σχετικά με τη θέση του σερβικού λαού και ζήτησε την προστατασία του σερβικού λαού στο Μαυροβούνιο από τις συνεχείς διακρίσεις , δήλωσε ο πρόεδρος του Συμβουλίου Μομτσίλο Βουκσάνοβιτς. 

ΜΟΣΧΑ. Το ρωσικό υπουργείο Εξωτερικών εξέφρασε την ανησυχία του για το γεγονός ότι οι Αλβανοί καταπατούν συνεχώς τις σερβικές ιδιοκτησίες και την περιουσία της Σερβικής Ορθοδόξου Εκκλησίας και κάλεσε την UNMIK να ασκήσει πίεση στην κυβέρνηση της Πρίστινα, προκειμένου να προστατεύσει τα συμφέροντα της Σερβικής Ορθόδοξης Εκκλησίας. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η Επιτροπή Διερευνήσεις της Σερβικής Δημοκρατίας για την Αναζήτηση των εξαφανισθέντων στρατιωτών και άμαχων ανακοίνωσε οτι είναι πολύ κοντά στην ανακάλυψη των μαζικών τάφων στους οποίους ματαφερθηκαν και κρύφθηκαν οι σοροί εκτελεσθέντων Σέρβων στο όρος Οζρεν . 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Οι Σέρβοι από την Τζακοβίτσα ανακοινωσαν ότι δεν θα επισκεφτούν τους τάφους των δικών τους αύριο που είναι ψυχοσάββατο λόγω των απειλών από τους Αλβανούς.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου