Νοεμβρίου 23, 2018

Ο Βίκτωρ Όρμπαν δήλωσε ότι ο Σόρος καταδιώκει τον Γκρουέφσκι

ΒΟΥΔΑΠΈΣΤΗ . Ο πρωθυπουργός της Ουγγαρίας Βίκτορ Όρμπαν υπερασπίστηκε την απόφαση της Ουγγαρίας να χορηγήσει άσυλο στον πρώην πρωθυπουργός της Μπουγιουρουμού Νικόλα Γκρουέφσκι, και τόνισε ότι το σύστημα δικαιοσύνης στην Μουγιουρουμού έχει συμμετοχή στα «πολιτικά παιχνίδια», και ο Γκρουέφσκι δεν δικάστηκε δίκαια. 
Ο Ούγγρος Πρωθυπουργός, τόνισε ότι η συνολική δίωξη εναντίον του Γκρουέφσκι στην Μπουγιουρουμού είναι πολιτικά χρωματισμένη και είπε ότι οι κατηγορίες δεν πρέπει να επηρεάσει τις ουγγρικές αρχές. Σύμφωνα με τον Όρμπαν, πίσω από τη δίωξη του πρώην πρωθυπουργού είναι η οργάνωση του Τζώρτζ Σόρος. «Υπάρχουν πολύπλοκες πολιτικές ενέργειες αγώνες και παιχνίδια στη Μακεδονία, και το σύστημα δικαιοσύνης αποτελεί μέρος τους. 
Οι διώξες εναντίον του Γκρουέφσκι δεν έχουν καμία αξία και καμιά σημασία για εμάς. Μας ενδιαφέρει μόνο εάν η αίτηση ασύλου είναι νομικά έγκυρη, είπε 
ο Όρμπαν.
 Ερωτηθείς σχετικά με την αίτηση έκδοσης, είπε ότι η Ουγγαρία θα παρέχει δίκαιη μεταχείριση στον Γκρουέφσκι, και ότι η κυβέρνηση δεν παρεμβαίνει στις νομικές διαδικασίες το αφορούν στην Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου