Νοεμβρίου 12, 2018

Βγηκαν στο δρόμο οι Βούλγαροι για την ακρίβεια

ΣΟΦΙΑ. Μεγάλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας έγιναν σε όλες τις πόλεις της Βουλγαρίας για τις υψηλές τιμές των καυσίμων. Σε μερικές πόλεις τα πλακάτ και τα συνθήματα αφορούσαν Άλλοι το χαμηλό βιοτικό επίπεδο, και την αύξηση του κόστους ασφάλισης αυτοκινήτων και της φορολογίας αυτοκινήτων. Επίσης την άρνηση του αναπληρωτή πρωθυπουργού Σιμεόνοφ παραιτηθεί μετά τα υποτιμητικά σχόλια που έκανε για τις μητέρες των παιδιών με ειδικές ανάγκες. Στη Σόφια, οι διαδηλωτές εναντίον των υψηλών τιμών των καυσίμων μπλοκάραν το κέντρο της πόλης για αρκετές ώρες φωνάζοντας «Μαφία» και «Παραίτηση!». Οι διαδηλώσεις θα συνεχιστούν την Τρίτη. 

ΠΑΡΙΣΙ .Ο Πρόεδρος του Κοσσυφοπεδίου , Χασίμ Τάτσι, μετα τη συνάντηση του με τον πρόεδρο των ΗΠΑ Ντόναλντ Τραμπ δήλωσε ότι συμφώνησαν για την ανάγκη για μια διαρκή και ολοκληρωμένη συμφωνία μεταξύ Κοσσυφοπεδίου και Σερβίας. 

ΠΑΡΙΣΙ. Ο Πρόεδρος της Προεδρίας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς, παρακολούθησε την κεντρική τελετή για την εκατονταετηρίδα από το τέλος του μεγάλου πολέμου. 

 ΠΑΡΙΣΙ. Ο Πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς μίλησε στο Παρίσι με την Γερμανίδα καγκελάριο Άνγκελα Μέρκελ σχετικά με τις διμερείς σχέσεις, την οικονομική συνεργασία, την κατάσταση στην περιοχή και την ευρωπαϊκή ολοκλήρωση της Σερβίας. 

ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ. Ο Πρόεδρος του Μαυροβουνίου Μίλο Τζουκάνοβιτς δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο βγήκε νικητής από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο μετά «τη τραγική προσάρτηση από τη Σερβία, εξαιτίας της οποίας εισήλθε στον πόλεμο». 
Ο επίσκοπος του Μαυροβουνίου Αμφιλόχιος δήλωσε ότι το Μαυροβούνιο απελευθερώθηκε και δεν υποδουλώθηκε από τους Σέρβους το 1918.

 ΣΚΟΠΙΑ. Σήμερα αναμένεται η επίδοση στον Γκρουέφσκι της απόφασης τους τριμελούς Συμβουλίου Πλημμελειοδικών για την απόρριψη της αίτησης αναστολής της ποινής των δυο ετών που του έχει επιβληθεί και τα τηλεοπτικά συνεργεία έχουν παραταχθεί έξω από τις φυλακές και τον περιμένουν. 
Οι δικηγόροι του Γκρουέφσκι δήλωσαν ότι θα υποβάλουν νέα αίτηση αναστολής

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου