Νοεμβρίου 01, 2018

Επί τροχάδην

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το Συμβούλιο των μουφτήδων της Ισλαμικής Κοινότητας της Βοσνίας Ερζεγοβίνης, με επικεφαλής τον Χουσεΐν Καβάζοβιτς συνεδρίασε στο Νόβι Παζάρ, και ενέκρινε την διακήρυξη του Σάντζακ , « σχετικά με την ενότητα των μουσουλμάνων» , που λέει ότι οι «Βόσνιοι είναι ιθαγενής λαός» και ζητάει την Ένωση των Μουσουλμάνων της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και του Σαντζάκ.


Οι Σέρβοι χαρακτήρισαν τη «δήλωση  του Σαντζάκ» σχετικά με το ενότητα των μουσουλμάνων», ως «βιασμό  της  ιστορίας» και ως συνέχεια της μεγαλομανούς ιδεας της Μεγάλης Βοσνίας με την προσάρτηση της Ράσκας  στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο Πρόεδρος της Επιτροπής Εξωτερικών Υποθέσεων του Σερβικού Κοινοβουλίου, ο Ζάρκο Ομπράντοβιτς, είπε ότι είναι ανησυχητική. η σιωπή της Διεθνούς Κοινότητας και των Βρυξελλών για τις σκανδαλώδεις δηλώσεις του προέδρου των Βετεράνων του ΟΥΤΣΕΚΑ Νασίμ Χαραντινάι , ο οποίος είπε ότι ζητάει από το λαό συγγνώμη γιατί δεν σκότωσε περισσότερους Σέρβους.
 Ο Πρόεδρος της Επιτροπής του Σερβικού Κοινοβουλίου για το Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι Μίλοβαν Ντρέτσουν είπε ότι οι δηλώσεις του τρομοκράτη Νασίμ Χαραντινάι είναι το καλύτερο επιχείρημα ενάντιο στον σχηματισμό στρατού των Αλβανών στο Κόσσοβο.

ΠΟΝΤΓΚΌΡΙΤΣΑ . Η Νέα Σερβική Δημοκρατία (NSD) σχολιάζοντας την απόφαση της αστυνομίας να απαγορευτεί η είσοδος σε μια σειρά Σέρβων διανοούμενων, επειδή «θέτουν σε κίνδυνο την εθνική ασφάλεια του Μαυροβουνίου», ανέφερε ότι «ο οκαθένας που έχει σκοτώσει Σέρβους είναι καλοδεχούμενος στο Μαυροβούνιο, ενώ οι σέρβοι διανοούμενοι δεν είναι ευπρόσδεκτοι».

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος της απελθούσης Εθνοσυνέλευση της Σερβικής Δημοκρατίας Νεντέλικο Τσουμπίλοβις , δήλωσε ότι η νέα Βουλή αναμένεται να συνέρθει γα να συγκροτηθεί σε σώμα στις 22 Νοεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου