Νοεμβρίου 22, 2018

Ρεπούμπλικα της Βόρειας Το άσυλο του Γκρουέφσκι θέτει ερωτήματα περί Δημοκρατικού Πολιτεύματος για το καθεστώς Ζάεφ

Το «Κράτος Δικαίου» του Ζάεφ, με το «Κράτος Δικαίου» της Ουγγαρίας, και το «Κράτος Δικαίου» των Βρυξελλών, αποτελούν «Αντιθέσεις» κατά τον Διαλεκτικό Υλισμό, ενώ το Μέγα πολιτικό ερώτημα, είναι, το εαν η σύλληψη του Σάσο Μιγιαλκόφ, θα θέσει εν αμφιβόλω την πλειοψηφία των 2/3 που εξασφάλισε για τον Ζάεφ ο Μιγιαλκόφ. 

Η βουλευτής των «Αποστατών», Αιμιλία Αλεξαντρόβα, μια από τους οκτώ που ψήφισαν τις τροποποιήσεις του Συντάγματος και μέλος του Συντονιστικού Σώματος για τη Συμφιλίωση που σχηματίστηκε από τον Ζάεφ, δήλωσε στο «Kanal 5», ότι « η φυλάκιση Μιγιαλκόφ, αλλά και άλλων παραβιάζει τη διαδικασία συμφιλίωσης και αν δεν υπάρξει καμία συγκεκριμένη απάντηση», είπε, «τότε θα αποσύρει την υποστήριξη της για τις συνταγματικές αλλαγές». 

Το Κράτος Δικαίου του Ζάεφ, (η Ειδική Εισαγγελία), ανακοίνωσε ότι υπάρχουν 11 εκ, ευρώ σε λογαριασμούς ενός προσώπου, (που δεν είναι ο Μιγιαλκόφ) και μιας εταιρείας (που δεν ανήκει στον Μιγιαλκόφ), και τα οποία ανήκουν σε εκείνον και με αυτά σκόπευσε να δραπετεύσει. 
Επ αυτών θα πρέπει να τοποθετηθεί το Κράτος Δικαίου των Βρυξελλών. 

Ο Κομισάριος Γιοχάνες Χαν, αντιλήφθηκε το πολιτικό πρόβλημα με την υπόθεση Γκρουέφσκι, διότι το «Κράτος Δικαίου» των Βρυξελλών θα πρέπει να είχε διακόψει τον διάλογο με την Πρίστινα, τον Τζουγκάνοβιτς και τα Σκόπια, όπως έκανε η ΕΟΚ με το καθεστώς των Αθηνών στην επταετία, και δήλωσε ότι, «το Κράτος Δικαίου παραμένει θεμελιώδης Αρχή για τα κράτη μέλη και τις υποψήφιες χώρες, και είναι ζωτικής σημασίας για την αξιοπιστία της Ευρώπης», και πρόσθεσε: «Αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι η Ουγγαρία υποστηρίζει την ένταξη στην ΕΕ της Μακεδονίας, αλλά δεν τη θεωρεί ασφαλή».

 Ο εκπρόσωπος της ουγγρικής κυβέρνησης, Ζόλταν Κόβατς συνέστησε στον 
κ. Χαν να διαβάσει προσεκτικά την έκθεση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής του Μαρτίου του 2018 για την Βόρεια, στην οποία τονίζεται σχετικά , «η ύπαρξη κινδύνου πολιτικής επιρροής στη δικαστική εξουσία». 

Ο υφυπουργός Εξωτερικών της Γερμανίας αρμόδιος για ευρωπαϊκά θέματα Μίκαελ Ροθ, βαθύς γνώστης του «Γερμανικού Κράτους Δικαίου», δίκην στρατοδίκη της Βερμαχτ, αποφάσισε για την ενοχή του Γκρουέφσκι και δήλωσε: «Το δικαίωμα του ασύλου είναι ένα ανθρώπινο δικαίωμα. Πρόκειται για μια σωτήρια απόφαση της ανθρωπότητας για τους πολιτικά διωκόμενους, αλλά όχι για να διαφεύγουν από τη δικαιοσύνη οι φίλοι των κυβερνήσεων . Η ΕΕ πρέπει να παραμείνει μια Δημοκρατική Ένωση και Κράτος Δικαίου». 

Στον «στρατοδίκη» χερ Ροθ απάντησε το γραφείο του Ούγγρου Πρωθυπουργού που σημείωσε στο Τουίτερ , «δεν είμαστε βέβαιοι ότι ο Γκρουέφσκι είχε μια δίκαιη δίκη».

 Παρά το γεγονός, ότι όλοι οι καθηγητές δικαίου που ερωτούνται από τα Κανάλια στα Σκόπια διαβεβαιώνουν τους ακροατές τους, ότι το άσυλο στον Γκρουέφσκι είναι μη αναστρέψιμο, οι «φωστήρες» υπουργοί του Ζάεφ επιμένουν στις δικές τους απόψεις. 

Ο δρ Μίλε Μποσνιακόφσκι απλοποίησε τα πράγματα . Είπε ότι «όσα υποστήριξε ο Γκρουέφσκι για να του χορηγηθεί άσυλο είναι ψέματα , και για αυτό θα πρέπει να εκδοθεί στη Μακεδονία». «Η κυβέρνηση», (της Βόρειας) πρόσθεσε , «αναμένει από τις αρχές στην Ουγγαρία να ακυρώσουν την απόφαση για το άσυλο και να εκδοθεί σε εμάς ο Γκρουέφσκι». 

Η Υπουργός Δικαιοσύνης Ρενάτα Ντεσκόφσκα δήλωσε ότι, το νομικό σύστημα της Ουγγαρίας επιτρέπει μια διαδικασία ακύρωσης του ασύλου και πρόσθεσε: «Είμαστε πεπεισμένοι ότι στον Γκρουέφσκι θα απονεμηθεί δικαιοσύνη». 

Ο δρ Μίλε Μποσνικόφσκι εμφάνισε και μια δημοσκόπηση όπου το 66,9% των πολιτών αντιτίθενται στην χορήγηση Αμνηστίας και μόνο το 24,8% θεωρούν ότι η αμνηστία θα συμβάλει στην πολιτική συμφιλίωση. Το 81.7% των οπαδών του SDSM πιστεύουν ότι δεν πρέπει να υπάρξει καμία Αμνηστία, και ότι η δικαιοσύνη είναι απαραίτητη. Η ίδια δημοσκόπηση έδειξε ότι οι πολίτες δεν θέλουν εκλογές. Το 58,9% λένε ΟΧΙ, σε πρόωρες εκλογές ενώ το 33,5% απάντησε ΝΑΙ. Άλλη δημοσκόπηση εμφάνισε ραγδαία άνοδο της αξιοπιστίας του κ. Μιτσκόσκι,
 Από το 2,9% στα τέλη Μαΐου, στο 7,4%. Ο Αρχηγός του VMRO-DPMNE είναι 
έτσι ο πολιτικός με την ταχύτερα αναπτυσσόμενη αξιοπιστία στην δημοσκοπική ιστορία της χώρας. 

Το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ, συνεχίζει την προώθηση στη Βουλή του νομοσχεδίου για την αμνηστία για «τα γεγονότα της 27ης Απριλίου» και ζήτησε την αποφυλάκιση των Γιανακίεφσκι και Μποζινόφσκι. Για τον Μιγιαλκόφ δεν είπαν τίποτα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου