Οκτωβρίου 14, 2018

Μιτσκόφσκι: Η πηγή του κακού είναι ο Ζάεφ και πρέπει να φύγει.Το VMRO-DPMNE υπόσχεται «σταθερότητα, και ένα ευρωπαϊκό μέλλον με αξιοπρέπεια». είπε.

«Η πηγή της κρίσης στη χώρα είναι η κυβέρνηση και ο Ζάεφ και πρέπει να φύγουν είπε χθες ο αρχηγός του VMRO-DPMNE Κριστιάν Μιτσκόφσκι που τόνισε πως η Μπουγιουρουμού «εισέρχεται σε μια βαθειά και πολύ επικίνδυνη , κοινωνική, οικονομική και πολιτική κρίση. 
Ο Μιτσκόφσκι καταλόγισε στον Ζάεφ ανικανότητα να διαχειριστεί τις πολιτικές διαδικασίες, και ότι κορόιδεψε τους πολίτες με υποσχέσεις. «Πρόκειται για μια κυβέρνηση που έχει χάσει κάθε νομιμοποίησή, μέσα σε ένα μόνο χρόνο. 
Η συμφωνία με την Ελλάδα είναι η πρόσοψη πίσω από την οποία συνεχίζεται η ληστεία. 
Η κρίση δεν αποτελεί εμπόδιο για τη συνέχιση των προσφορών για τους ανθρώπους στην εξουσία. 5. 3 εκατομμύρια ευρώ στο διαγωνισμό για τα σχολικά βιβλία. Πλιάτσικο στον τομέα της υγείας, κωμικοτραγικές προσφορές 1,5 εκατομμυρίων ευρώ, για τις λιπαρές ουσίες που η κυβέρνηση παρουσιάζει ως πάλη για την για την υγεία των πολιτών, ενώ την ίδια στιγμή οι ασθενείς περιμένουν ινσουλίνες στα νοσοκομεία, και δεν υπάρχουν επίδεσμοι. 
Οι πλούσιες οικογένειες γίνονται όλο και πλουσιότερες, ενώ τα εισοδήματα των απλών πολιτών όλο λιγότερα. Μιλάνε για δικαιοσύνη, αλλά το έγκλημα είναι στην εξουσία και η κυβέρνηση, καθοδηγεί πολιτικές δίωξεις. 
Δεν υπάρχουν άμεσες ξένες επενδύσεις, δεν υπάρχουν νέες θέσεις εργασίας, και ούτε ο μέσος μισθός των 500 ευρώ.Οι συντάξεις δεν αυξήθηκαν , ούτε ήρθαν οι καλύτερες συνθήκες για τους φοιτητές, δεν υπάρχει επιστροφή ΦΠΑ, ούτε αύξηση της στήριξης για τους γεωργούς. Και ταυτόχρονα στον κλάδο των κατασκευών έχουμε πτώση ρεκόρ 30% , και οι επενδύσεις κεφαλαίων τους πρώτους 7 μήνες του έτους έπεσαν 21%.

 Στην τοπική αυτοδιοίκηση, που έχουν σχεδόν απόλυτη εξουσία η SDSM δεν έχει κανένα αποτέλεσμα. Έχουμε ένα χρόνο αδράνειας, εγκληματικότητας και απελπισίας. Υποσχέθηκαν καθαρότερη ατμόσφαιρα , αλλά κανένα αποτελέσματα, υποσχέθηκαν μορατόριουμ στα αυθαίρετα αλλά ξεφυτρώνουν ακόμα και στα δημοτικά πάρκα, υποσχέθηκαν τιμιότητα , αλλά ο λαθρέμπορος Δήμαρχος από το Νόβο Σέλο παραμένει άθικτος από την δικαιοσύνη.

 Και ενώ όλα συμβαίνουν όλα αυτά , η κυβέρνηση προσπαθεί να ανατρέψει τη βούληση των πολιτών. Πρόκειται για τη συνέχιση της διαδικασίας για συνταγματικές αλλαγές, παρά το γεγονός ότι οι πολίτες ψήφισαν κατά της συμφωνίας με την Ελλάδα. Αυτό είναι βία. Η διαδικασία που επιχειρεί ο Ζόραν Ζάεφ είναι κουτουλιά στον τοίχο. Για άλλη 

μια φορά, θα ήθελα να υπενθυμίσω ότι η κυβέρνηση, το Κοινοβούλιο και κάθε βουλευτής έχουν την ευθύνη να ενεργούν σύμφωνα με τη θέληση του λαού. Και η θέληση του λαού είναι σαφής και εκφράστηκε κατηγορηματικά στο δημοψήφισμα. 

Το VMRO-DPMNE είναι εναντίον αυτής της συμφωνίας και θα παραμείνει έτσι. 

Η πηγή της εξελισσόμενης κρίσης δεν είναι η απόρριψη της συμφωνίας με την Ελλάδα, ούτε η αποτυχία του δημοψηφίσματος, αλλά η ίδια η κυβέρνηση και ο Ζόραν Ζάεφ που πρέπει ναφυγουν για να κερδίσει τη Μακεδονία. 

Σας διαβεβαιώνω, ότι με τη δύναμη του λαού, με κοινή λογική και αποφασιστικότητα θα κερδίσει η Μακεδονία, και εμείς θα αγωνιστούμε όλοι μαζί για τη σταθερότητα, για ένα ευρωπαϊκό μέλλον με αξιοπρέπεια», είπε. 

Η Σοσιαλδημοκρατική Ένωση (SDSM) απάντησε ότι «η ηγεσία του VMRO-DPMNE και ο κ. Μιτσκόφσκι δεν μπορούν να ξεφύγουν από την βούληση των πολιτών. Δεν θα υπάρξει καμία Αμνηστία, και η Μακεδονία θα γίνει μέλος της ΕΕ και του ΝΑΤΟ. Εφόσον το VMRO-DPMNE και η ηγεσία Μιτσκόφσκι συνεχίζουν την καταστροφική συμπεριφορά τους, η μόνη διέξοδος είναι οι πρόωρες εκλογές που θα γίνουν αμέσως ώστε οι πολίτες θα αποφασίσουν για την ένταξη στην ΕΕ και το ΝΑΤΟ». 

Το στέλεχος VMRO-DPMNE Τράικο Σλαβέφσκι δήλωσε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και στις 25 Νοεμβρίου, είτε στις 2 Δεκεμβρίου. Ωστόσο, μετά, επανηλθε στο αίτημα των 100 ημερών, και είπε εκλογές τον Μάρτιο. Από VMRO-DPMNE Τράικο Σλαβέφσκι δήλωσε ότι οι εκλογές μπορεί να γίνουν ακόμη και στις 25 Νοεμβρίου, είτε. Ωστόσο μετά επανήλθε στο αίτημα των 100 ημερών και είπε εκλογές τον Μάρτιο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου