Οκτωβρίου 23, 2018

Επί τροχάδην

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο Αναπληρωτής Βοηθός Υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ για τις ευρωπαϊκές υποθέσεις του Μάθιου Πάλμερ θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό Ραμούς Χαραντινάι , και στη συνέχεια θα συναντηθεί με τους άλλους πολιτικούς ηγέτες του Κοσσυφοπεδίου .Ο πρωθυπουργός του Κοσσυφοπεδίου Ραμούς Χαραντινάι δήλωσε χθες ότι η αποστολή του ΟΗΕ θα πρέπει να εγκαταλείψει το Κοσσυφοπέδιο, επειδή, δεν έχει πλέον αντικείμενο. 

ΤΙΡΑΝΑ. Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα δήλωσε ότι οι Χαρτοπαικτικές Λέσχες και τα καταστήματα τυχερών παιχνιδιών που χρηματοδοτούνται από το οργανωμένο έγκλημα, που τα «χρησιμοποιεί για το ξέπλυμα χρήματος ». Ο Ράμα δήλωσε ότι το κύκλωμα των τυχερών παιχνιδιών προκαλεί τεράστια ζημιά όχι μόνο στην κοινωνία, αλλά και στην εθνική ασφάλεια.


 ΣΟΦΙΑ. Οι βουλγαρικές αρχές κατάσχεσαν 11,5 εκατομμυρία πλαστά ευρώ και δύο εκατομμύρια πλαστά δολάρια στο «μεγαλύτερο παράνομο τυπογραφείο» που βρέθηκε τα τελευταία 11 χρόνια, και το οποίο λειτουργούσε στο υπόγειο του ξενοδοχείου «Kantilena» στο Sunny Beach. 


ΤΙΡΑΝΑ. Η αλβανική αστυνομία συνέλαβε 27 άτομα κατά τη διάρκεια επιχείρησης σε 12 πόλεις που συμμετείχαν 1500 αστυνομικοί. εναντίον εμπόρων ηρωίνης και κοκαΐνης , που διακονούσαν τα ναρκωτικά στην Ιταλία και σε χώρες της Ευρώπης. Στους 27 είναι και ο πρωην διευθυντής των φυλακών Αρμπέν Τσούκο και ο πρώην βουλευτής του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Άρμπεν Ντόκα. 

Η αλβανική αστυνομία, εξακολουθεί να αναζητά εξι άτομα, μεταξύ των οποίων δύο πολίτες της Τουρκίας, και ένας Κοσσοβάρος Κατά τη διάρκεια επιχείρησης βρέθηκαν εργαστήριο επεξεργασίας ηρωίνης με 182,5 κιλά και άλλες ποσότητες ηρωίνης, κοκαΐνης και όπλων. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ .Ο Μπακίρ Ιζετμπέγκοβιτς κατά τη διάρκεια μιας συνάντησης με τον επικεφαλής της αντιπροσωπείας της ΕΕ στη Βοσνία Ερζεγοβίνη είπε, ότι είναι αναγκαία η συγκρότηση «καλής ποιότητας κυβέρνησης σε όλα τα επίπεδα όσο το δυνατόν συντομότερα». 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο αρχηγός του Κροατικού HDZ Ντράγκαν Τσόβιτς δήλωσε ότι έχει συμφωνήσει με τον ηγέτη του SNSD Μίλοραντ Ντόντικ, για να σχηματίσουν κυβερνητικό συνασπισμό όσο το δυνατόν συντομότερα. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Η πρωθυπουργός Ζέλικα Τσβιγιάνοβιτς ενημέρωσε τα μέλη της κυβέρνησης ότι αυτή απέλυσε τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Ντάνε Μαλίσεβιτς. 

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η Σερβικη Λίστα κέρδισε τρεις έδρες στο καντόνι του Λίβνο. Το SDA κέρδισε τις περισσότερες έδρες στα Καντόνια του Σεράγεβο, Ούνα -Σάνα, Ζένιτσα Ντομπόι, Κεντρικής Βοσνίας και Πόντρινιε. Το Κόμμα Δημοκρατικής Δράσης, SDA, κέρδισε 27 έδρες στις εκλογές, για τη Βουλή των αντιπροσώπων στο Κοινοβούλιο της FBiH.

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Η Σέρβος πρωθυπουργός Ανα Μπρνάμπιτς συναντήθηκε στο Βελιγράδι με τον επικεφαλής της UNMIK Ζαχίρ Τάνα και του εξέφρασε την ανησυχία της για τα συχνά επεισόδια κατά τους τελευταίους μήνες.στο Κοσσυφοπέδιο και το Μετόχι σε βάρος των Σερβων. 

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Κατά τη διάρκεια των συνομιλιών με την Υπουργό Άμυνας, της Ιταλίας Ελιζαμπέτα Τρέντα ο Σέρβος υπουργός Άμυνας, Αλεξάνταρ Βούλιν , δήλωσε ότι η Σερβία δεν μπορεί να δεχθεί το σχηματισμό του λεγόμενου στρατού του Κοσσυφοπεδίου διότι η δημιουργία παραστρατιωτικών δυνάμεων στην επικράτεια του Κοσσυφοπεδίου και Μετόχια δημιουργεί αστάθεια και προκαλεί κίνδυνο όχι μόνο για τη Σερβία, αλλά και για ολόκληρη την περιοχή. 

ΠΟΝΤΓΟΡΙΤΣΑ .Μια ομάδα των κρατουμένων στις φυλακές «ZIKS» ξεκίνησε απεργία πείνας διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες κράτησης. 

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Σύμφωνα με το Ινστιτούτο Στατιστικής της Σερβικής Δημοκρατίας , κατά τους πρώτους εννέα μήνες του τρέχοντος έτους, η Σερβική Δημοκρατία έκανε εξαγωγές αξίας 2,76 δις ΒΑΜ και ήταν κατά 8,9% περισσότερες από την ίδια περίοδο πέρυσι, να . Η βιομηχανικής παραγωγής στη Σερβική Δημοκρατία Σέρπσκα το ίδιο διάστημα αυξήθηκε κατά 5,3% σε σύγκριση με την ίδια περίοδο πέρυσι, ενώ , ο μέσος μισθός Σεπτεμβρίου μετά τη φορολογία ανήλθε σε 881 BAM και ήταν κατά 3,1% πάνω από Αυγούστο. 


ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ .Ο Ντράγκολιουμπ Γιοβάνοβιτς, ένας από τους μαθητές που επέζησαν από τη μαζική εκτέλεση στο Κραγκούγιεβατς τον Οκτώβριο του 1941, απεβίωσε σε ηλικία 94, ανέφερε ο ιστορικός Ντέγιαν Ρίστιτς.


ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο εβραιοκροάτης Νταβόρ Ντραγκίσεβιτς, ο πατέρας του Νταβίντ είπε ότι η κυβέρνηση των ΗΠΑ ενδιαφέρεται για τη δολοφονία του γιου του Δαβίδ, και ότι εχει λάβει όλες τις πληροφορίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου