Οκτωβρίου 28, 2018

Σερβική Δημοκρατία. Μετεκλογικές πολιτικές εξελίξεις

Ο εκπρόσωπος της Συμμαχίας των Ανεξάρτητων Σοσιαλδημοκρατών, (SNSD) Ράντοβαν Κοβάσεβιτς δήλωσε ότι στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης θα πρέπει να συγκροτηθεί ένα σερβικό πατριωτικό μπλοκ που θα προστατεύσει επαρκώς τα συμφέροντα της Σερβικής Δημοκρατίας και των πολιτών της. 
Ο πολιτικός αναλυτής Ντράγκομιρ Aντζέλκοβιτς, από το Βελιγράδι, έγραψε ότι είναι σημαντικό να έχουμε ένα μεγάλο συνασπισμό στο επίπεδο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης και κάποιου είδους εθνική συνεννόηση για της διακυβέρνηση της σερβικής Δημοκρατίας, δεδομένου ότι από αυτό εξαρτάται το μέλλον του σερβικού λαού. 
Η εφημερίδα «Vecernje Novosti» στο Βελιγράδι έγραψε ότι ο Βούκοτα Γκοβεντάριτσα σε μια προσπάθεια να κρατήσει την θέση του στο SDS και να αποτρέψει τη δημιουργία ενός Μεγάλου συνασπισμού των Σέρβων στο Κοινοβούλιο της Βοσνίας Ερζεγοβίνης είναι ετοιμος να διαπσάσει το Κόμμα.
 Ο αντιπρόεδρος του SDS Kωσταντίν Βάσιτς τον οποίο ο Βούκοτα Γκοβεντάριστα διέγραψε χθες δήλωσε ότι αυτή ήταν μια απεγνωσμένη κίνηση και ότι ο Μλάντεν Μπόσιτς, ο Ντράγκαν Μέτκιτς και η Αλεξάνδρα Παντούρεβιτς καθως και 
ο άνθρωπός τους Βούκοτα Γκοβεντάριτσα θα καθαιρεθούν από την πλειοψηφία της Κεντρικής Επιτροπής που θα συνεδριάσει σήμερα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου