Σεπτεμβρίου 29, 2018

Αλβανία: Μάχη μέχρι τελικής πτώσης

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα και τα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου επισκέφθηκαν την Κορυτσά στο πλαίσιο της Παράστασης,
 « διάλογος με το λαό», και τον υποδέχθηκαν διαμαρτυρόμενοι χιλιάδες οπαδοί της αντιπολίτευσης με επικεφαλής τους βουλευτές του Δημοκρατικού Κόμματος.

 Η συνάντηση του Ράμα και των υπουργών του με τους «πολίτες» έγινε στο «σπίτι της σημαίας» υπό την προστασία ισχυρων αστυνομικών δυνάμεων που εμπόδισαν την εισβολή του λαού στο σπίτι. 

Στα Τίρανα η αντιπολίτευση της Αλβανίας ανακοίνωσε πλήρες μποϊκοτάρισμα του Κοινοβουλίου και των θεσμικών οργάνων. Σύμφωνα με τον Αντιπρόεδρο του Κόμματος Εντι Παλόκα , αυτό έγινε επειδή η κυβέρνηση που έχει δεσμούς με το έγκλημα αρνήθηκε τον έλεγχο της προέλευσης τοπυ πλούτου των πολιτικών και των σχέσεων τους με την εγκληματικότητα. 

«Θα αντιδράσουμε έξω από το Κοινοβούλιο, των κακοποιών, και των εκπρόσωπων του εγκλήματος», είπε ο Παλόκα και πρόσθεσε ότι το μποϋκοτάζ του Κοινοβουλίου είναι μόνο η μία πλευρά και ότι του μποϊκοτάζ το Δημοκρατικό Κόμμα ετοιμάζεται για μαζικές διαμαρτυρίες. « Η αντιπολίτευση με 40 βουλευτές δεν μπορεί να ρίξει την κυβέρνηση. Αυτό μπορεί να το κάνει ο λαός», είπε. 

Νωρίτερα, ο αρχηγός του Κόμματος Λουλζίμ Μπάσα είπε ότι ο λαός πρέπει να αποφασίσει αν θα διώξει τον Ράμα από την εξουσία, και ότι το Δημοκρατικό Κόμμα θα στηρίξει αυτόν τον αγώνα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου