Σεπτεμβρίου 30, 2018

Σήμερα στο Σότσι η συνάντηση Ντόντικ- Πούτιν

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο Πρόεδρος Σερβικής Δημοκρατίας Μίλοραντ Ντόντικ θα συναντηθεί σήμερα στο Σότσι με τον Ρώσο Πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν, και θα συζητήσουν την πολιτική και οικονομική κατάσταση στην Σερβική Δημοκρατία καθώς και τις προοπτικές για την τόνωση των επενδύσεων. 
Ο σύμβουλος του Προέδρου Ντράγκαν Κάλινιτς, δήλωσε ότι η συνάντηση του Μίλοραντ Ντόντικ με το Ρώσο Πρόεδρο είναι μια επιβεβαίωση, ότι, χάρη στο Ντόντικ η Σερβική Δημοκρατία , κατάφερε να εδραιωθεί ως ένας σημαντικός στρατηγικός εταίρος της Ρωσίας στα Βαλκάνια. 
Ο Ντόντικ σε προεκλογική ομιλία του είπε ότι η αντιπολίτευση στη Σρπσκα προκειμένου να καλύψτε την αδυναμία της τρομάζει τους ανθρώπους με διάφορα σενάρια και καλεί επανάληψη του ουκρανικού σεναρίου και τόνισε ότι «τίποτα δεν μπορεί να γίνει πια στη Βοσνία Ερζεγοβίνη σε βάρος του σερβικού λαού» και δεσμεύτηκε «για την κατάργηση του Υπάτου εκπροσώπου της Διεθνούς Κοινότητας» τονίζοντας ότι οι Ύπατοι κατέστρεψαν τη συμφωνία του Ντέιτον και παραβιάζουν για χρόνια το διεθνές δίκαιο στη Βοσνία Ερζεγοβίνη .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου