Μαΐου 23, 2017

πΓΔΜ-BJRM: Ζάεφ και Αχμετι για το Κράτος Δικαίου

Ο Πρόεδρος της SDSM, Ζόραν Ζάεφ, πήγε χθες το απόγευμα στη Μάλα Ρεσίκα στο Τέτοβο, για μια ακόμη συνάντηση με τον αρχηγό του DUI, Αλί Αχμέτι, «σχετικά με τις μεταρρυθμίσεις, το Κράτος Δικαίου και την κατανομή των υπουργείων». -«Προσεγγίζουμε τις απόψεις μας όλο και περισσότερο .Το βράδυ συνεχίζουμε με τη «Μπέσα».
Η ποιότητα των ανθρώπων είναι σημαντική, και ακόμα δεν «μιλήσαμε» για τους ανθρώπους. Όλα θα καταρρεύσουν σαν χάρτινος πύργος αν καταλήξουμε σε συμφωνία σχετικά με τα υπουργεία χωρίς άτομα με ποιότητα», είπε Ζάεφ, εξερχόμενος από τα γραφεία του DUI.
Το DUI εξέδωσε δελτίο τύπου που ανέφερε ότι οι δυο ηγέτες συμφώνησαν ότι το Κράτους Δικαίου είναι στις προτεραιότητες της νέας πλειοψηφίας και οι μεταρρυθμίσεις στο δικαστικό σώμα σύμφωνα με τις συστάσεις της διεθνούς κοινότητας. «Ένας από τους στόχους της νέας διακυβέρνησης θα είναι η ένταξη στο ΝΑΤΟ και η έναρξη διαπραγματεύσεων για την ένταξη στην ΕΕ, και οι δύο πλευρές έχουν συμφωνήσει μέτρα για την επίτευξη αυτού του κοινού στόχου.

Οι δύο συνεργάτες του συνασπισμού είχαν συνομιλίες και σχετικά με την κατανομή των Υπουργείων και συμφώνησαν ότι το νέο υπουργικό Συμβούλιο έχει ανάγκη για υπεύθυνο και εξειδικευμένο προσωπικό για την συνέχιση αυτής σημαντικής διαδικασίας για τη χώρα», ανέφερε η ανακοίνωση του DUI.

Πριν το ραντεβού με τον Αχμέτι ο Ζάεφ συναντήθηκε με τον κ. Σέλα της Αλβανικής Συμμαχίας, με τον οποίο , «συζητήθηκαν οι πρώτες θέσεις όσον αφορά το προσωπικό της κυβέρνησης», και οι διαπραγματεύσεις συνεχίζονται.

Τα «υπεύθυνα» και «εξειδικευμένα» στελέχη «σκοτώνονται» για να μπουν στην κυβέρνηση, και οι εφημερίδες των σοσιαλδημοκρατών γράφουν ότι ο κ. Ζάεφ δεν σκοπεύσει να αναζητήσει υπουργούς από την Κοινοβουλευτική του Ομάδα «για να μην την αποδυναμώσει» και έχει προσφέρει υπουργικές θέσεις σε «διακεκριμένους ειδικούς και ακτιβιστές», από την Κοινωνία των Πολιτών που αγωνίστηκαν κατά της κυβέρνησης του VMRO-DPMNE.
Από τα στελέχη του Κόμματος, η αντιπρόεδρος Ραντμίλα Σεκερινσκα πάει για υπουργός Εξωτερικών ή για Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, η καθηγήτρια Ρενάτα Ντεσκόσκα για το Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Κίρε Ναούμοφ για το Υπουργείο Οικονομικών και ο Όλιβερ Σπασόφσκι για Υπουργός Εσωτερικών, εάν δεν το πάρουν οι Αλβανοί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου