Σε δηλώσεις του μετά το δείπνο με την κ. Μογκερίνι, ο Ζάεφ είπε ότι «συζητήθηκαν
όλες οι λεπτομέρειες, σχετικά με τα περιφερειακά προγράμματα, και τα έργα υποδομής που είναι στη διαδικασία της κατασκευής και τα ανοιχτά διμερή ζητήματα της περιοχής, που αποτελούν εμπόδιο για τη μελλοντική πρόοδο των χωρών μας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση».
Ο κ. Ζάεφ είπε ακόμα ότι ζήτησε «να οριστεί ημερομηνία εντός του 2018 για την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την Ένωση».
Όταν ρωτήθηκε σχετικά με το σχηματισμό της νέας κυβέρνησης και για το αν η «Μπέσα» θα μετάσχει στην κυβέρνηση, ο Ζάεφ είπε ότι «είναι πιο κοντά προς την συμφωνία για την κατανομή των υπουργείων», ότι « με τη Μπέσα μιλάμε ακόμα για τα υπουργεία», και ότι
«μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα κατατεθεί στη Βουλή η νέα κυβέρνηση. Σύμφωνα με τον Κανονισμό, η συζήτηση στο Κοινοβούλιο θα διαρκέσει 48 ώρες και αυτό σημαίνει ότι κατά την έναρξη της επόμενης εβδομάδας θα πρέπει να υπάρξει η νέα κυβέρνηση», είπε ο Ζάεφ.
Η Κεντρική Τράπεζα της πΓΔΜ αναθεώρησε προς τα κάτω την πρόβλεψη της για την ανάπτυξη το 2017 και από 3,5% την προσδιόρισε στο 2,5%.
Η SDSM στην «ημερήσια διαταγή» του Κόμματος τόνισε ότι , «ακόμα και ο διοικητής της Κεντρικής Τράπεζας, Ντίμιταρ Μπόγκοβ που κατά τη διάρκεια της θητείας του σιώπησε για τις πολιτικές της κυβέρνηση του VMRΟ-DPMNE, αναθεωρώντας το ρυθμό οικονομικής ανάπτυξης επιβεβαίωσε τις καταστροφικές οικονομικές κινήσεις της προηγούμενης κυβέρνησης».
« Η νέα οικονομική πολιτική της νέας κυβέρνησης θα αρχίσει να υλοποιείται πολύ σύντομα και η βελτίωση της οικονομίας θα ξεκινήσει μέσα από μια σειρά μέτρα που περιλαμβάνουν την αύξηση του κατώτατου μισθού», ανέφεραν οι Σοσιαλδημοκράτες.
Πρόσκληση προς τη πΓΔΜ για να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και έναρξη των διαπραγματεύσεων για να γίνει η χώρα μέλος της ΕΕ, ζήτησε ο χθες Νίκολα Γκρουέφσκι.
«Η Μακεδονία εμποδίζεται να ενταχθεί στο ΝΑΤΟ και την ΕΕ για πάρα πολύ καιρό.
Η Ελλάδα αποκλείει την έναρξη των διαπραγματεύσεων με την ΕΕ και την πρόσκληση του ΝΑΤΟ . Από το 2008, η Μακεδονίας έχει εκπληρώσει τις προϋποθέσεις για να πάρει την πρόσκληση του ΝΑΤΟ. Το 2009, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή εξέδωσε τη σύσταση για να ξεκινήσουν ενταξιακές συνομιλίες και από τότε έχουν περάσει 7-8 χρόνια και Μακεδονία κρατείται σε αναμονή » είπε ο ηγέτης του VMRO-DPMNE στους δημοσιογράφους και ζήτησε από το ΝΑΤΟ και ΕΕ, «να ξεκινήσουν διαπραγματεύσεις σύμφωνα με τη συμφωνία του ΟΗΕ του 1995». (Δηλαδή με την προσωρινή ονομασία).
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου