Το αλβανικό Κοινοβούλιο ενέκρινε χθες τρεις ακόμα νόμους από το πακέτο των 27 της μεταρρύθμισης του συστήματος δικαιοσύνης. Τα τρία νομοσχέδια, που «πέρασαν» με απλή πλειοψηφία αφορούν, «στην δήλωση και τον έλεγχο των περιουσιακών στοιχείων, των εκλεγμένων αξιωματούχων και ορισμένων υπαλλήλων», σε μέτρα «κατά της χρηματοδότησης της τρομοκρατίας» , καθώς και στην «πρόληψη του ξεπλύματος παράνομου χρήματος και χρηματοδότησης της τρομοκρατίας».
Ο πρωθυπουργός Έντι Ράμα εξέφρασε στο Κοινοβούλιο την επιθυμία του να συναντηθεί με τον επικεφαλής της αντιπολίτευσης για να βρεθεί «μια λύση στην τρέχουσα πολιτική κατάσταση».
Ο Ράμα επανέλαβε κατά τα λοιπά τα δικά του. Είπε ότι «πίσω από τις κινητοποιήσεις της αντιπολίτευσης και το μποϋκοτάζ του Κοινοβουλίου είναι ο φόβος για τη μεταρρύθμιση στη Δικαιοσύνη», ότι , «όσοι φοβούνται την δικαιοσύνη οδηγούντην χώρα σε αποσταθεροποίηση», ότι, «το Σοσιαλιστικό Κόμμα εγγυάται πως η μεταρρύθμιση δεν θα σταματήσει», ότι, «η νέα εποχή της δικαιοσύνης εγκαινιάζει μια νέα εποχή της πολιτικής. Και η νέα εποχή της πολιτικής είναι μια νέα εποχή της διακυβέρνησης», ότι «δεν είναι η επίσημη αντιπολίτευση που εγγυάται την ελευθερία, αλλά η ελευθερία που δημιουργεί την αντιπολίτευση», και ότι, «δεν έχει δει ποτέ η ύπαρξη μια κυβέρνησης να εξαρτάται από τη συναίνεση της αντιπολίτευσης». «Τα κυβερνώντα κόμματα δεν δεσμεύονται να ενδυναμώσουν τους αντίπαλους τους», είπε.
Παράλληλα η Υπουργός Ευρωπαϊκής Ενσωμάτωσης Κλάιντα Γκιόσα δήλωσε σε συνέντευξη με «διερχόμενους» ευρω-γραφειοκράτες δήλωσε ότι «η Αλβανία χρειάζεται μια περιεκτική κι όχι αποκλειστική εκλογική διαδικασία για τις επόμενες κοινοβουλευτικές εκλογές της 18ης Ιουνίου». (The country needs an inclusive and not exclusive election process). Το εκπληκτικό είναι ότι όλοι κατάλαβαν τι εννοούσε και κανείς δεν της ζήτησε να εξηγήσει τι ήθελε να πει.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου