Απριλίου 03, 2017

Αλβανία: «Έρχεται η υπηρεσιακή κυβέρνηση»

Ο ηγέτης του Δημοκρατικού Κόμματος, Λουλζίμ Μπάσα, κατηγόρησε τους ηγλετες του κυβερνητικού συνασπισμού κκ Ράμα και Μέτα ότι κορόιδεψαν τον κόσμο και ότι αφού πήραν τις ψήφους το 2013 στη συνέχεια εγκαταλείψαν τις υποσχέσεις τους. Ο Μπάσα επανέλαβε ότι , η μόνη λύση είναι μια υπηρεσιακή κυβέρνηση η οποία θα μπορούσε να εγγυηθεί ελεύθερες και δίκαιες εκλογές. «Είμαστε αποφασισμένοι ότι αυτή θα είναι η μάχη των όλων μαχών», είπε ο Μπάσα, που κατήγγειλε την αύξηση των τιμών του φυσικού αερίου, της ηλεκτρικής ενέργειας και του πετρελαίου, που, «είναι από τους κύριους παράγοντες για την αύξηση της φτώχειας».
Ο πρόεδρος του Κοινοβουλίου και επικεφαλής του Σοσιαλιστικού Κινήματος για Ενσωμάτωση, Ιλίρ Μέτα, σε (προεκλογική) συνέντευξη του εξέφρασε την ανησυχία του για την κλιμακούμενη ένταση και «το αδιέξοδο στο οποίο οδηγείται η κατάσταση», διότι «δεν φαίνεται μέχρι στιγμής καμία λύση» .
Ο κ. Μετα συνέστησε ότι χρειάζεται πολιτικός διάλογος για την υπέρβαση του πολιτικού αδιεξόδου ώστε η διαδικασία των επερχόμενων εκλογών να γίνει κανονικά και οι Αλβανοί πολίτες να ψηφίσουν σε ένα ήρεμο, δίκαιο και ισότιμο, περιβάλλον ώστε μετά από αυτές τις εκλογές να ενισχυθεί το κύρος των θεσμών». Ερωτηθείς για το ενδεχόμενο ενός διαλόγου με την αντιπολίτευση με στόχο την υπέρβαση της κρίσης είπε ότι, «ο διάλογος αποτελεί υποχρέωση για όλα τα μέρη».


Ορκίστηκαν οι φανταρίνες

Στο στρατόπεδο στο χωριό Μπουνάβι του Αυλώνα, έγινε παρουσία της Υπουργού Άμυνας της Αλβανίας, Μίμη Κοδέλι, η ορκωμοσία των νεοσύλλεκτων, που ολοκλήρωσαν τη βασική εκπαίδευση. Η κ. Κοδέλι εξέφρασε την ικανοποίησή της για την παρουσία πέντε γυναικών στο τάγμα που ολοκλήρωσε τη βασική εκπαίδευση και εξι γυναικών στον λόχο που τελείωσαν την προχωρημένη εκπαίδευση. Επίσης, πέντε γυναίκες αναφέρθηκαν ως υποψήφιες για τις θέσεις των υπαξιωματικών. Το Κέντρο Εκπαίδευσης στο Μπουνάβι ιδρύθηκε το 2003 και από αυτό έχουν περάσει πάνω από 20000 στρατιώτες, δόκιμοι και αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων της Αλβανίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου