Παρά τις επανειλημμένες δηλώσεις του Μπόικο Μπόρισοφ και της Κορνέλια Νίνοβα και πριν και μετά τις εκλογές ότι δεν θα σχηματίσουν κυβέρνηση συνασπισμού των δυο μεγαλυτέρων κομμάτων, ο συμπρόεδρος των Ηνωμένων Πατριωτών και σίγουρος εταίρος σε κάθε μετεκλογικό συνασπισμό , Βαλερι Σιμεόνοφ επανέφερε χθες το ζήτημα του μεγάλου Συνασπισμού «αλά Γερμανία».
Ο Σιμεόνοφ,είπε ότι η προσωπική του γνώμη είναι πως «το καλύτερο πράγμα για τη Βουλγαρία θα ήταν ένας τρικομματικός συνασπισμός του GERB, του BSP και των Ηνωμένων Πατριωτών.
Τα ρεπορτάζ των τηλεοπτικών σταθμών «έλαβαν το μήνυμα» και εξήγησαν ότι από τις Βρυξέλλες τόσο το ΕΛΚ όσο και το Ευρωπαϊκό Σοσιαλιστικό Κόμμα έχουν προτείνει στα μέλη τους από την Βουλγαρία (GERB και BSP) να συνεργαστούν με μια συμφωνία παρόμοια με αυτή που ακολουθείτε στην εναλλαγή στις θέσεις στα θεσμικά όργανα της ΕΕ.
Μια τέτοια συμφωνία επίσης ανακούφιζε τη δυσφορία που αισθάνεται το «κεντροδεξιό Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα» στο οποίο ανήκει ο Μπόρισοφ για την πιθανή συμμετοχή στην κυβέρνηση του GERB των ακροδεξιών».
Ο Σιμεόνοφ, στην τηλεοπτική του συνέντευξη , είπε ότι ο Μπόρισοφ πρέπει να ψηφίσει για πρόεδρο της Βουλής τον προκάτοχο της Νίνοβα στην ηγεσία του BSP Μιχαήλ Μίκοφ, ( ως χειρονομία για να αμβλυνθούν οι εντάσεις μεταξύ του GERB και του BSP και ότι τόσο
ο Μπόρισοφ όσο και η Νίνοβα θα πρέπει να ξεχάσουν τις φιλοδοξίες τους για την πρωθυπουργία.
Δεν υπάρχει Καρτέλ καυσίμων
Για δεύτερη φορά μέσα σε πέντε έτη, η Βουλγαρική Επιτροπή Ανταγωνισμού έκλεισε για την έρευνα σχετικά με το Καρτέλ που προσδιορίζει τις τιμές στην αγορά διανομής καυσίμων χωρίς την επιβολή προστίµων. Η Επιτροπή ανακοίνωσε χθες ότι συγκέντρωσε ένα μεγάλο όγκο δεδομένων και ανάλυσε τη συμπεριφορά των εμπόρων λιανικής πώλησης καυσίμων, αλλά δεν βρέθηκαν αρκετά στοιχεία για να υποστηρίξουν τις κατηγορίες της σύμπραξης Καρτέλ.
Η έρευνα αφορούσε σε επτά εταιρείες. Στη Shell Βουλγαρίας , στην OMV Βουλγαρίας, (ιδιοκτησίας της Αυστρίακης OMV), στην ΝΑΚ ( θυγατρική της Σερβικης NIS,
η οποία με τη σειρά τhw είναι ιδιοκτησία της ΡωσίκηςGazprom Neft), στην Eco Βουλγαρίας (ανήκει στα Ελληνικά Πετρέλαια), στην Lukoil Βουλγαρίας, και στην Rompetrol της Ρουμανίας που ελέγχεται από την κρατική επιχείρηση πετρελαίου του Καζακστάν.
Η Επιτροπή πάντως δέχθηκε τις προτάσεις που έκαναν οι εταιρείες.
Δεν υπάρχουν σχόλια:
Δημοσίευση σχολίου