Μαρτίου 09, 2010

Νέα μαϊμού δημοσκόπηση των εργολάβων του Mega

Οι πελάτες διάλεξαν σαν καλύτερους υπουργούς τον Χρυσοχοϊδη , την Τίνα (Birbili) και την Άννα Διαμαντοπούλου-Μπιλντερμπεργκ .

Η δημοσκόπηση διενεργήθηκε από την εταιρεία GPO, για την εκπομπή "Ανατροπή" με τον Γιάννη Πρετεντέρη.

Η έρευνα έγινε πανελλαδικά σε σύνολο 1.400 ατόμων, Έλληνες από 18 ετών και άνω, κατά τις ημέρες Πέμπτη 4 Μαρτίου έως και τη Δευτέρα 8 Μαρτίου.

Το 59,9% των πολιτών κρίνει αρνητικά ή μάλλον αρνητικά τα μέτρα, ενώ θετικά ή μάλλον θετικά τα θεωρεί το 39,1%. Το 65,3% θεωρεί ότι τα μέτρα δεν είναι δίκαια, ενώ το αντίθετο πιστεύει το 32,9%.

Στην ερώτηση "αν η σημερινή οικονομική κατάσταση είναι τόσο άσχημη και είναι αναγκαίο να υπάρξουν επώδυνα μέτρα", "ναι" ή μάλλον "ναι" λέει το 52,5% και "όχι" ή μάλλον "όχι" το 44,8%.

Θετικά βλέπουν οι ερωτηθέντες την αύξηση φόρου σε ποτά και τσιγάρα, ενώ εμφανίζονται μοιρασμένοι στο θέμα της περικοπής των επιδομάτων. Δεν εγκρίνουν όμως την περικοπή των δώρων, την αύξηση του φόρου στα καύσιμα και την αύξηση του ΦΠΑ.

Μεγάλη πτώση στα ποσοστά τους εμφανίζουν τα δύο μεγάλα κόμματα. Στην πρόθεση ψήφου, το ΠΑΣΟΚ προηγείται με 31,8%, η Νέα Δημοκρατία ακολουθεί με 21,1%, το ΚΚΕ συγκεντρώνει 8,7% ο ΛΑΟΣ 6,8% και ο ΣΥΡΙΖΑ 4,1%.

Ο Γιώργος Παπανδρέου προηγείται στην ερώτηση "ποιον θεωρείτε καταλληλότερο για πρωθυπουργό" συγκεντρώνοντας το 46,4%, ενώ ο Αντώνης Σαμαράς βρίσκεται στο 24,1%.

Το 52% κρίνει θετικά το έργο του Γιώργου Παπανδρέου ως πρωθυπουργού και αρνητικά το 45,3% ενώ το 50,9% κρίνει αρνητικά τον Αντώνη Σαμαρά ως αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης και θετικά τον κρίνει το 40%.

Στην αξιολόγηση του έργου των υπουργών της κυβέρνησης προηγείται ο Ευάγγελος Βενιζέλος, ενώ την πρώτη 5άδα συμπληρώνουν οι Μιχάλης Χρυσοχοϊδης, Ανδρέας Λοβέρδος, Τίνα Μπιρμπίλη και Άννα Διαμαντοπούλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου