Σεπτεμβρίου 11, 2024

Βουλγαρία, Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή καταχώρησε το "MRF - Νέα Αρχή" του Πέεφσκι για τις εκλογές της 27ης Οκτωβρίου

Σόφια 11.09.2024  Η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή  καταχώρησε τον συνασπισμό "MRF - Νέα Αρχή" . Νωρίτερα σήμερα, το Ανώτατο Διοικητικό Δικαστήριο  ακύρωσε ως παράνομη την άρνηση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής  να εγγράψει τον συνασπισμό «Κίνημα για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες - Νέα Αρχή» επειδή  οι αιτήσεις των δύο συνασπισμών, στο σχηματισμό του καθενός από τους οποίους συμμετέχει το πολιτικό κόμμα MRF, δεν υποβλήθηκαν ταυτόχρονα, αντίθετα - η αίτηση του αιτούντος συνασπισμού υποβλήθηκε πριν από την αίτηση του συνασπισμού "Δημοκρατία, Δικαιώματα και Ελευθερίες - MRF", ήδη από τις 00:05 στις 2 Σεπτεμβρίου του τρέχοντος έτους ηλεκτρονικά.


Σόφια 11.09.2024 19:48  Η Κεντρική Εκλογική Επιτροπή  καταχώρησε και την  «Συμμαχία για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες – FPS» . Ο συνασπισμός έχει υποβάλει 3.631 υπογραφές  με τουλάχιστον 2.500 να απαιτούνται από το νόμο. Η απόφαση της ΚΕΕ υποστηρίχθηκε με 13 ψήφους υπέρ. Νωρίτερα σήμερα, ο Rumen Yonchev, πρόεδρος της «Αγροτικής Λαϊκής Ένωσης» (ZNS) και ο Veselin Penev, εκπρόσωπος του BOR («Δίκαιοι Ενωμένοι Πατριώτες της Βουλγαρίας») υπέβαλαν έγγραφα για εγγραφή στην CEC. Όταν ρωτήθηκε αν οι άνθρωποι από το MRF είναι μέρος αυτής της συμμαχίας, ο Yonchev απάντησε - θα δείτε, η εκστρατεία έρχεται, η εγγραφή των καταλόγων, η ανακοίνωση των ηγετών επίκειται, θα δώσουμε ένα πολύ σαφές μήνυμα. 
 Το όνομα "Συμμαχία για τα Δικαιώματα και τις Ελευθερίες" δεν επιλέχθηκε τυχαία, με τη λέξη "συμμαχία" δηλώνουμε ένα ευρύτερο άνοιγμα σε όλους τους Βούλγαρους πολίτες, ώστε να μπορέσουμε να αναζητήσουμε υποστήριξη για τη ριζική αλλαγή στη Βουλγαρία, δήλωσε ο Ρούμεν Γιόντσεφ. Είναι πεπεισμένος ότι το όνομα δεν θα μπερδέψει τους βούλγαρους πολίτες, ψηφοφόρους, επειδή βλέπουν πολύ καθαρά ποιος είναι ποιος στη βουλγαρική πολιτική.
Βάρνα 11.09.2024 19:37  Η μεγάλη ευθύνη των πολιτικών σχηματισμών που θα εισέλθουν στην επόμενη Εθνοσυνέλευση είναι να σχηματίσουν υπουργικό συμβούλιο, δήλωσε η αντιπρόεδρος Iliana Iotova απόψε στη Βάρνα, πριν από την έναρξη της 20ης έκδοσης του Παγκόσμιου Φεστιβάλ Κινηματογράφου Κινουμένων Σχεδίων.  Η Γιότοβα Αρνήθηκε να σχολιάσει την απόφαση του Ανώτατου Διοικητικού Δικαστηρίου σχετικά με τις εγγραφές κομμάτων, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις του δικαστηρίου δεν σχολιάζονται, αλλά εφαρμόζονται. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου