Σεπτεμβρίου 23, 2024

Εκτιμήσεις των εκλογομάγειρων για τις Βουλγαρικές εκλογές

 

Θα είναι μια νίκη για τους Συνεχίζουμε την Αλλαγή –Δημοκρατική Βουλγαρία αν δεν πέσουν  κάτω από τις  300 χιλιάδες ψήφους. Και τα δυο Κινήματα για τα Διαζώματα και τις Ελευθερίες  (MRF) θα εισέλθουν στην Εθνοσυνέλευση, ο η πτέρυγα Ντογκάν θα εχει προβάδισμα έναντι του Πέεφσκι. Οι δυο φράξιες θα λάβουν συνολικά λιγότερα από το MRF στις προηγούμενες εκλογές.  Το Σοσιαλιστικό Κόμμα χωρίς τη Νίνοβα και με τους φίλους του Πέεφσκι στην Μαρκίζα   πολύ δύσκολα θα μπει στη Βουλή ,Αν πάρει περισσότερο από 5%, θα πρέπει να θεωρηθεί μεγάλη Νίκη» Η νέα ηγεσία του BSP βρίσκεται υπό «αρκετά ισχυρή επιρροή του ¨Πέεφσκι και στο ίδιο το κόμμα και ορισμένοι από τους εταίρους του συνασπισμού κατονομάζουν ήδη συγκεκριμένα ονόματα υποψηφίων  που παίζουν στο στρατόπεδο του Πέεφσκι και αναφέρονται οι Κύριλ Ντόμπρεφ  και Ντράγκομιρ Στογνεφ.

Το GERB, το MRF και το PP-DB είναι το τρικέφαλο τέρας  λάμα της μαφίας, η οποία καταστρέφει τη Βουλγαρία. Κυβέρνησαν και μπορούμε να δούμε στις πράξεις. Αυτό δήλωσε ο Ίβελιν Μιχαήλοφ  ιδρυτής του «Μεγαλείου» που τόνισε  ότι τα πραγματικά προβλήματα της χώρας μετατοπίζονται σκόπιμα από το θέμα των σχέσεων μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας: "Τα πραγματικά προβλήματα ξετυλίγονται, για παράδειγμα, η σύγκρουση στη Βουλγαρία κατευθύνεται - μεταξύ της ΕΕ και της Ρωσίας, όταν έχουμε εγκληματικότητα σε τεράστιο επίπεδο στη χώρα. 
Όλα τα κόμματα βλέπουν τα τεράστια προβλήματα και στην Εθνοσυνέλευση μπορούν να τους δοθεί δημοσιότητα και μπορούν να λυθούν, αλλά όλα τα κόμματα αρνούνται να εργαστούν σε αυτά τα θέματα. Αυτό με κάνει να πιστεύω ότι υπάρχει κάποιου είδους συμφωνία. Η ψηφοφορία για τον πρόεδρο της Επιτροπής Καταπολέμησης της Διαφθοράς για την απόλυση του  Άντον Σλαβτσεφ Anton από τη θέση του προέδρου  με δύο ή τρεις ψήφους εμποδίζει τη λήψη οποιασδήποτε απόφασης.
Το κόμμα MIR έχει αποχωρήσει από τη νέα αριστερή συμμαχία και έχει ήδη υποβάλει επίσημη αίτηση, δήλωσε ο ηγέτης του MIR Συμεών Σλάβτσεφ σε συνέντευξή του στο Βουλγαρικό Εθνικό Ραδιόφωνο. Ο λόγος είναι ότι οι κατάλογοι των υποψηφίων για τις εκλογές στις 27 Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους. δεν έχουν εγκριθεί από το Συμβούλιο Συνασπισμού της Αριστεράς και έχουν παραβιαστεί βασικές αρχές, εξήγησε. «Το MIR μπήκε στον συνασπισμό για να συμβάλει στην ενοποίηση της αριστεράς και να είναι μια πραγματική εναλλακτική λύση στον σημερινό συνασπισμό. Από την υπογραφή, επιμείναμε επίσης ότι οι ηγέτες των καταλόγων συνασπισμού έχουν υψηλά ηθικά προσόντα και ότι πρέπει να καθοριστούν με διαφάνεια, καθώς και ότι η θέση τους σχετικά με τον ασυμβίβαστο αγώνα ενάντια στον Borisov-Peevski, γνωστό ως μοντέλο "Who", είναι σαφής. Και οι κατάλογοι πρέπει να εγκριθούν από το Συμβούλιο Συνασπισμού, επειδή είναι υπεύθυνοι», σχολίασε ο Συμεών Σλάβτσεφ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου