Σεπτεμβρίου 23, 2024

Η στάθμη των υδάτων του Δούναβη στη Σερβία αυξάνεται

Λόγω της ανόδου της στάθμης των υδάτων, κηρύχθηκε τακτική αντιπλημμυρική προστασία την Παρασκευή στο τμήμα εισόδου στη Σερβία και αυτή τη στιγμή εφαρμόζονται μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας σε αρκετούς άλλους δήμους και πόλεις. 
Οι πιο απειλούμενοι είναι οι οικισμοί του Σαββατοκύριακου κοντά στο Bezdan και το Apatin, και το Νόβι Σαντ προετοιμάζεται επίσης για ένα κύμα πλημμύρας. 
Ο Δούναβης αναμένεται να φτάσει το όριο αντιπλημμυρικής προστασίας έκτακτης ανάγκης την Τετάρτη. 
 Την περασμένη εβδομάδα, οι ηγέτες των υδάτων της Βοϊβοντίνα πραγματοποίησαν συνάντηση με τους προέδρους των δήμων κατά μήκος του Δούναβη, όπου συζήτησαν τα μέτρα που μπορούν να λάβουν και τι πρέπει να κάνουν για να αποτρέψουν μεγαλύτερες ζημιές.
 Σύμφωνα με την τρέχουσα πρόβλεψη , η κορύφωση του κύματος πλημμύρας στο Bezdan αναμένεται να είναι την Τετάρτη, με ύψος έως και 664 εκατοστά. Ο υδρολόγος Dejan Vladikovic δήλωσε ότι αναμένει ότι εκτός από το Bezdan, την Τετάρτη, η κορύφωση του κύματος θα είναι κοντά στο Νόβι Σαντ και κοντά στο Zemun, το Βελιγράδι και το Pancevo, αναμένεται το Σάββατο 28 Σεπτεμβρίου. Είπε ότι το κύμα θα διαρκέσει λίγο περισσότερο, τόσο λόγω της φύσης του ίδιου του κύματος όσο και λόγω του λιώσιμου του χιονιού στις Άλπεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου