Σεπτεμβρίου 03, 2024

Σερβία : Π υπουργός άμυνας διέψευσε την μεταφορα των Μιγκ-29 στην Ουλρανία

 


 Ο Σέρβος υπουργός Άμυνας Μπράτισλαβ Γκάσιτς διέψευσε ως απολύτως ψευδείς τις πληροφορίες που δημοσιεύτηκα  από ορισμένα σερβικά και περιφερειακά μέσα ενημέρωσης ότι η σύμβαση με την Dassault για την προμήθεια 12 νέων αεροσκαφών Rafale φέρεται να περιέχει ρήτρα για τη μεταφορά των σερβικών MiG-29 στη Γαλλία και την επακόλουθη παράδοσή τους στην Ουκρανία.
 «Αυτό είναι ένα ακόμη σε μια σειρά διαβόητων ψεμάτων και κατασκευασμάτων που στοχεύουν αποκλειστικά να ρίξουν σκιά στην προμήθεια 12 ολοκαίνουργιων μαχητικών αεροσκαφών πολλαπλών ρόλων Rafale τέταρτης γενιάς. 
Τα MiG που διαθέτει η Σερβία είναι σερβικά και δεν θα τα δώσουμε ποτέ σε κανέναν", δήλωσε ο Γκάσιτς, σύμφωνα με δήλωση του υπουργείου Άμυνας. 
Ο υπουργός επεσήμανε ότι, χάρη στην υπεύθυνη πολιτική του προέδρου Vucic, η Σερβία έχει φτάσει τα 14 εκσυγχρονισμένα αεροσκάφη MiG-29 και υπενθύμισε ότι οι «προσπάθειες» του Πόνος και άλλων σαν αυτόν κατέστρεψαν την μαχητική αεροπορία μας λίγο περισσότερο από 10 χρόνια πριν σε τέτοιο βαθμό που υπήρχαν μέρες που ούτε ένα «29» δεν μπορούσε να απογειωθεί και να προστατεύσει τον εναέριο χώρο μας. 
 "Η Σερβία, σε καμία περίπτωση, δεν θα εγκαταλείψει τα MiG-29, τα οποία θα μπορούν να χρησιμοποιηθούν για αρκετά ακόμα χρόνια. 
Επιπλέον, θα συνεχίσουμε με την προμήθεια σύγχρονου εξοπλισμού μάχης με στόχο την ενίσχυση των δυνατοτήτων των Σερβικών Ενόπλων Δυνάμεων και τη διατήρηση της ειρήνης και της σταθερότητας", τόνισε ο Γκάσιτς. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου