Ιουλίου 17, 2024

Η κυβέρνηση της Σεβερνοματσεντόνιγια κατέθεσε στο κοινοβούλιο τις προτάσεις για υφυπουργούς

 ΣΚΌΠΙΑ 17.07.2024  Στην έκτη συνεδρίασή της μετά την εκλογή του υπουργικού συμβουλίου του Hristijan Mickoski, η κυβέρνηση της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας διόρισε τους υφυπουργούς στα επιμέρους υπουργεία. Επίσης ελήφθησαν αποφάσεις για αλλαγή των διευθυντών διαφόρων υπηρεσιών και κρατικών θεσμών. 

 Ο Zoran Dimitrovski έχει προταθεί ως αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Εξωτερικών και Εξωτερικού Εμπορίου. Ο Elfet Ismaili έχει προταθεί ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Άμυνας, ο Astrit Iseyni ως Αναπληρωτής Υπουργός στο Υπουργείο Εσωτερικών, ο Alen Dereban στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, ο Necdet Mustafa στο Υπουργείο Κοινοτικών Σχέσεων, η Viktoria Traykov στο Υπουργείο Ευρωπαϊκών Υποθέσεων, ο Nikolce Jankulovski στο Υπουργείο Οικονομικών, ο Marjan Risteski στο Υπουργείο Οικονομίας και Εργασίας, ο Miroslav Labudović στο Υπουργείο Ενέργειας, Flakron Bejeti στο Υπουργείο Γεωργίας, Δασών και Υδάτων. Ο Jovica Andovski έχει προταθεί ως αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Υγείας, ο Lulzim Aliu ως αναπληρωτής υπουργός Παιδείας και Επιστημών, ο Gjoko Velkovski έχει προταθεί ως αναπληρωτής υπουργός στο Υπουργείο Κοινωνικής Πολιτικής, Δημογραφίας και Νεολαίας. Ο Ercan Selimi προτάθηκε ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και ο Sedat Süleymani στο Υπουργείο Πολιτισμού και Τουρισμού, ο Radoslav Nastasijević Wardziski προτάθηκε ως Υφυπουργός στο Υπουργείο Ψηφιακού Μετασχηματισμού, ο Laze Jakimoski στο Υπουργείο Δημόσιας Διοίκησης, η Caltrina Zekoli Shaqiri στο Υπουργείο Μεταφορών, η Ane Laškoska στο Υπουργείο Περιβάλλοντος και Χωροταξίας, και η Safiye Sadiki, η οποία αρχικά προτάθηκε για υφυπουργός στο Υπουργείο Κοινοτικών Σχέσεων, αλλά αποσύρθηκε μετά την αντίδραση ότι ο Ivan Stoilkovic ψηφίστηκε για υπουργό εκεί, προτάθηκε ως υφυπουργός στο Υπουργείο Αθλητισμού. 

 Οι προτάσεις για υφυπουργούς θα κατατεθούν στο κοινοβούλιο της Βόρειας Μακεδονίας και μετά την ψήφισή τους, η κυβέρνηση θα στελεχωθεί πλήρως. 

 Κατά τη συνεδρίασή της, η κυβέρνηση στα Σκόπια αποφάσισε επίσης να αλλάξει τους διευθυντές του Γραφείου Αποτίμησης στο Υπουργείο Δικαιοσύνης, του Γραφείου Μετρολογίας στο Υπουργείο Ενέργειας, Ορυχείων και Ορυκτών Πόρων, της Κρατικής Εκπαιδευτικής Επιθεώρησης, της Κρατικής Επιθεώρησης Τοπικής Αυτοδιοίκησης, του NCSD, του Οργανισμού Αποθεμάτων Εμπορευμάτων, του Οργανισμού Απασχόλησης της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, της Κρατικής Υπηρεσίας Βιομηχανικής Ιδιοκτησίας, της Υπηρεσίας για την Εφαρμογή της Γλώσσας που ομιλείται από τουλάχιστον το 20% των πολιτών της Δημοκρατίας της Βόρειας Μακεδονίας, καθώς και του σωφρονιστικού οίκου της φυλακής στο Τέτοβο. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου