Ιουλίου 18, 2024

Ο Μακρόν θα επισκεφτεί το Βελιγράδι

 

 Ο πρόεδρος της Σερβίας Αλεξάνταρ Βούτσιτς δήλωσε σήμερα ότι είχε πολλές σημαντικές και καλές συναντήσεις στη σύνοδο κορυφής της Ευρωπαϊκής Πολιτικής Κοινότητας και είπε ότι συζήτησε με τον Γάλλο πρόεδρο Εμανουέλ Μακρόν την επίσκεψή του στη Σερβία, η οποία πιθανότατα θα πραγματοποιηθεί στα τέλη Αυγούστου ή στις αρχές Σεπτεμβρίου. 
 Είπε στους δημοσιογράφους ότι είχε τη μεγαλύτερη συνάντηση με τον Μακρόν για όλα τα θέματα και το μέλλον της Σερβίας, αλλά και ότι συζήτησαν την οικονομική, στρατιωτική και τεχνική συνεργασία. 
 «Μίλησα επίσης με τον νεοεκλεγέντα πρωθυπουργό της Ολλανδίας, ο οποίος δίδαξε ότι το επώνυμό του πρέπει να προφέρεται Schoff, αλλά μιλήσαμε επίσης για το σχέδιο ανάπτυξης και την ατζέντα μεταρρυθμίσεων. Μίλησα επίσης με τον (Έλληνα πρωθυπουργό) Κυριάκο Μητσοτάκη, τον (Ουκρανό πρόεδρο Βολοντίμιρ) Ζελένσκι και άλλους ηγέτες από την περιοχή και την Ευρώπη, τον πρόεδρο της Ελβετίας και πιστεύω ότι είχαμε μια καλή συζήτηση», δήλωσε ο Vucic. 
. Ο Vucic πρόσθεσε ότι είχε μιλήσει με τον πρωθυπουργό της Λιθουανίας, τον Donald Tusk της Πολωνίας, τον πρωθυπουργό της Ουγγαρίας Viktor Orban, καθώς και τον πρόεδρο της Βουλγαρίας  Rumen Radev και τον πρωθυπουργό της Μάλτας Robert Abel. Συνάντηση με τον Πρωθυπουργό της Ολλανδίας κ. Söf για τις γεωπολιτικές προκλήσεις .Μίλησα επίσης με τον Ισπανό πρωθυπουργό Pedro Sanchez και τον Ύπατο Εκπρόσωπο της ΕΕ για Θέματα Εξωτερικής Πολιτικής και Πολιτικής Ασφαλείας Josep Borrell. Είχαμε συνομιλίες με όλους και ήταν καλές, σημαντικές», δήλωσε ο Vucic. Είπε ότι ήταν ενδιαφέρον να έχουμε ένα πάνελ όπου μίλησε και όπου είχε την ευκαιρία να πει τη γνώμη μας. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου