Ιουλίου 17, 2024

Επί Τροχάδην

 ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Το  Γαλλικό Πρακτορείο μετέδωσε ότι η σερβική κυβέρνηση έδωσε το πράσινο φως για να προχωρήσει το Βιομηχανικό συγκρότημα εξόρυξης λιθίου που θα παράγει 15.000 τόνους ανθρακικού λιθίου ετησίως και προκάλεσε τις αντιδράσεις κυβέρνησης και αντιπολίτευσης.  

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Αλεξάνταρ Βούλιν  «ανταποκρινόμενος στα αιτήματα των κομμάτων του ΝΑΤΟ» να μην εφαρμοστεί  η απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου, είπε: «Με το σημερινό διάταγμα, η κυβέρνηση της Σερβίας εφάρμοσε την απόφαση του Συνταγματικού Δικαστηρίου. Τίποτα περισσότερο, τίποτα λιγότερο. Εκείνοι που μας ζητούν να μην εφαρμόσουμε την απόφαση του ανώτατου δικαστηρίου, μας ζητούν να πραγματοποιήσουμε πραξικόπημα. Η κυβέρνηση της Σερβίας δεν εξυπηρετεί καμία εταιρεία, καμία ομάδα και κανένα λόμπι.    Οι αποφάσεις του Συνταγματικού Δικαστηρίου εφαρμόζονται, και δεν συζητούνται. Αυτή η κυβέρνηση δεν θα επιτρέψει στις ξένες υπηρεσίες να λαμβάνουν αποφάσεις αντί των δικαστηρίων μέσω των συνεργατών τους στους δρόμους. Η Σερβία είναι κράτος δικαίου και η 5η Οκτωβρίου δεν θα επαναληφθεί».

Ο υπουργός Εσωτερικών της Σερβίας Ίβιτσα Ντάτσιτς διέψευσε ότι  ελήφθη απόφαση για την έναρξη κατασκευής του  ορυχείου λιθίου, αλλά και ότι η κήρυξη ως αντισυνταγματικού του κυβερνητικού διατάγματος συνεπάγεται την επιστροφή ολόκληρης της διαδικασίας στο προηγούμενο στάδιο της νομικής διαδικασίας. Μιλώντας στην Τ//Ο «B92», ο Ντάτσιτς είπε ότι θα διεξαχθεί ανάλυση των  οικονομικών και περιβαλλοντικών επιπτώσεων του έργου και ότι η  διαδικασία θα συνεχιστεί σύμφωνα με τους νόμους.

ΒΕΛΙΓΡΑΔΙ. Ο υπουργός Εξωτερικών της Σερβίας Μάρκο Τζούριτς που επέστρεψε από την Ουάσιγκτον δήλωσε ότι η παρουσία του στη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ , «υπηρέτησε το εθνικό συμφέρον της Σερβίας»,  ότι «η παρουσία της σερβικής αντιπροσωπείας στην Ουάσιγκτον την περασμένη εβδομάδα ήταν ένα ισχυρό μήνυμα ότι η Σερβία θέλει να έχει εποικοδομητικό ρόλο στις περιφερειακές και παγκόσμιες πολιτικές, σύμφωνα με τις μικρές δυνατότητές της». Ο Τζούριτς είπε ότι μίλησε  με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ Άντονι Μπλίνκεν στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής και ότι τον προσκάλεσε να επισκεφθεί τη Σερβία, προσθέτοντας ότι στις συνομιλίες με εκπροσώπους του Λευκού Οίκου και του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, η εστίαση ήταν σε πιθανές αμερικανικές επενδύσεις σε ενεργειακά έργα. Ανέφερε ότι μια πιθανή επένδυση αξίας 1,7 δισεκατομμυρίων δολαρίων στον τομέα της ηλιακής ενέργειας στη Σερβία θα βοηθούσε τη Σερβία να διαφοροποιήσει τις πηγές ενέργειάς της, καθώς εξαρτάται κυρίως από τη Ρωσία σε αυτόν τον τομέα. Ο Τζούριτς επεσήμανε ότι η Σερβία έχει το δικαίωμα να συνεχίσει να διατηρεί στρατηγικό διάλογο με την Ουάσινγκτον, στενούς δεσμούς με τη Μόσχα και το Πεκίνο, καθώς ήδη αγωνίζεται για ένταξη στην ΕΕ έως το 2027  

ΠΡΙΣΤΙΝΑ .Ο υπουργός Άμυνας του Κοσσυφοπεδίου, Εγιούπ Μακεντόντσι , αναφερόμενος σε πιθανές νέες επιθέσεις από τη Σερβία στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου, δήλωσε στην Τ/Ο « RTV 21» ότι η επίτευξη  μια ειρηνευτικής συμφωνίας,  «συνεπάγεται ότι καμία πλευρά δεν πρέπει να επιτεθεί στην άλλη», και τόνισε ότι «αυτό θα πρέπει να αποτελέσει βασικό σημείο στη διαδικασία διαλόγου μεταξύ Βελιγραδίου και Πρίστινας».

 

ΠΡΙΣΤΙΝΑ . Τρία βενζινάδικα της Σερβικής «NIS Petrol» στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και του Μετόχιου έκλεισαν χθες διότι λειτουργούσαν χωρίς κατάλληλη άδεια λειτουργίας από το Υπουργείο Βιομηχανίας, Επιχειρήσεων και Εμπορίου. Όπως ανέφερε η κυβερνητική ανακοίνωση  «η φορολογική διοίκηση και η Κεντρική Επιθεώρηση Εποπτείας αφού έλαβαν πληροφορίες ότι οι ενοικιαστές βενζινάδικων στους δήμους της Βόρειας Μίτροβιτσα και του Ζούμπιν Πότοκ λειτουργούσαν χωρίς άδεια, πήγαν στον τομέα όπου διαπιστώθηκε ότι υπήρξε παραβίαση της σύμβασης μίσθωσης για το εμπόριο προϊόντων πετρελαίου και ανανεώσιμων καυσίμων, γεγονός που θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των καταναλωτών και του περιβάλλοντος και διέταξαν το κλείσιμο των εγκαταστάσεων»

Περισσότερο από 13 μήνες αφότου ο Κούρτι επέβαλε μονομερώς απαγόρευση εισόδου σερβικών προϊόντων στις 14 Ιουνίου του περασμένου έτους, τα ράφια των καταστημάτων, των φαρμακείων, των αιθουσών εστίασης στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου είναι μισοάδεια .Η κατάσταση περιπλέκεται περαιτέρω από την απαγόρευση της χρήσης του δηναρίου. Εκτός από τους κατοίκους των τεσσάρων δήμων στο βόρειο τμήμα του Κοσσυφοπεδίου και του Μετοχίου , Κόσοβσκα Μίτροβιτσα, Λεποσάβιτς, Ζβέτσαν και Ζούμπιν Πότοκ, ολόκληρος ο σερβικός πληθυσμός νότια του ποταμού Ιμπάρ έχει επηρεαστεί . Καταστηματάρχες, φαρμακοποιοί και επιχειρήσεις εστίασης αναγκάζονται να κλείσουν καταστήματα όπου υπάρχει έλλειψη σερβικών προϊόντων.Λόγω της απαγόρευσης της χρήσης δηναρίων, αλλά και της παράδοσης σερβικών αγαθών, τα μαγαζιά κλείνουν ενώ έχει εισαχθεί νέος φόρος από την Πρίστινα για τη μίσθωση δημόσιων χώρων. Για παράδειγμα, στην Κόσοβσκα Μίτροβιτσα  το ενοίκιο για «τραπεζάκια έξω» χρεώνεται τέσσερα ευρώ ανά τετραγωνικό μέτρο, και τουλάχιστον δέκα σερβικές καφετέριες έκλεισαν και έμειναν μαγαζάτορες  και εργαζόμενοι χωρίς ψωμί. Οι εγκαταστάσεις βγαίνουν σε δημοπρασία από τον Οργανισμό Ιδιωτικοποίησης και υπάρχει πάντα ένας Αλβανός στη δημοπρασία που θα πληρώσει τα διπλάσια για ένα μέρος αξίας, ας πούμε, 100.000 ευρώ. Εκτός από τα καταστήματα, τις εγκαταστάσεις τροφοδοσίας, ορισμένα φαρμακεία στην Κόσοβσκα Μίτροβιτσα έχουν επίσης βάλει λουκέτο στην πόρτα, και σε αυτά που επιβιώνουν, δεν υπάρχουν φάρμακα από σέρβους κατασκευαστές. Μόνο φάρμακα από την Ουγγαρία, την Ελβετία, την Ιταλία, την Αλβανία επιτρέπεται να προσφέρονται, έτσι πολλοί αναγκάζονται να πάνε στην κεντρική Σερβία με δικά τους έξοδα για φάρμακα, εκτός από το ότι πρέπει να περιμένουν στα διοικητικά περάσματα. Μόνο στον Κεντρικό δρόμο στην Κόσοβσκα Μιτρόβιτσα, λόγω της τρομοκρατίας του Κούρτι, 12 Σέρβοι έκλεισαν τα καταστήματά τους και δέκα Αλβανοί αγόρασαν εννέα καταστήματα και έτσι «κατέλαβαν το κέντρο της πόλης».

ΠΡΙΣΤΙΝΑ. Ο «εν τω απιέναι» επικεφαλής του Γραφείου της Ευρωπαϊκής Ένωσης στο Κοσσυφοπέδιο, Τόμας Σουνιόγκ, δήλωσε ότι  το Κοσσυφοπέδιο θα πρέπει να στείλει το διεθνές σχέδιο της Κοινότητας Δήμων με σερβική πλειοψηφία  στο Συνταγματικό Δικαστήριο για αξιολόγηση . Ο Τόμας Σουνιόγκ ανέφερε ότι ο σχηματισμός της Κοινότητας των Σερβικών Δήμων  αποτελεί διεθνή και νομική υποχρέωση του Κοσσυφοπεδίου, την οποία συμφώνησε η χώρα το 2013 και η οποία επικυρώθηκε από τη Συνέλευση του Κοσσυφοπεδίου με συνταγματική πλειοψηφία.

ΣΟΦΙΑ. Ο «Πτέραρχος»  έβαλε τη φόρμα και  πραγματοποίησε πτήση διάρκειας μίας ώρας πάνω από τη Σόφια με το εκπαιδευτικό  αεροσκάφος  «РС-21» συμμετέχοντας στην 20η επέτειο από την ένταξη στη δύναμη της βουλγαρικής Πολεμικής Αεροπορίας των εκπαιδευτικών αεροσκαφών. Με τη φόρμα  δήλωσε στις κάμερες ότι αναμένει  να καταστεί σαφές εάν θα υπάρχει πλειοψηφία στη Βουλή και υποστήριξη για την εντολή, που θα ανατεθεί Ο Πρόεδρος της Βουλγαρίας Ρούμεν Ράντεφ. τόνισε ότι : «Πάντα ακολουθώ από το Σύνταγμα, και έτσι θα κάνω και τώρα». Τα κόμματα  για τα βραδινά δελτία εξέδωσαν νέες δηλώσεις.  Από το ΓΚΕΡΜΠ-ΕΔΔ εξέφρασαν ετοιμότητα για διάλογο κατά της διαφθοράς με τους «Συνεχίζουμε την Αλλαγή- Δημοκρατική Βουλγαρία» και για άλλη μια φορά είπαν κατηγορηματικά ότι δεν θα υποστηρίξουν ούτε την δεύτερη ούτε την τρίτη εντολή και προτιμούν άμεσες εκλογές. Από την «Αναγέννηση» ανακοίνωσαν ότι θα υποστηρίξουν την πρωτοβουλία  των «Συνεχίζουμε την Αλλαγή- Δημοκρατική Βουλγαρία» για τρίμηνο «μορατόριουμ»  αν και εκείνοι υποστηρίξουν την πρόταση της «Αναγέννηση»  5 δημοψηφίσματα , για το βουλγάρικο λεβ, για το ΝΑΤΟ, για την συνεργασία με τις ΗΠΑ, για την παύση της στρατιωτικής υποστήριξης για την Ουκρανία και για τις κυρώσεις κατά της Ρωσίας. Οι βουλευτές του ΚΔΕ που ακολουθούν τον  Πέεβσκι τάχθηκαν  κατά της «τρίμηνης αναβολής». Οι υποστηρικτές του Αχμέντ Ντογκάν δήλωσαν έτοιμοι να μιλήσουν  με τους «Συνεχίζουμε την Αλλαγή- Δημοκρατική Βουλγαρία». « Έτοιμοι για διάλογο δήλωσαν και οι Σοσιαλιστές»,  δίχως όμως προϋποθέσεις και προαπαιτούμενα .

ΣΟΦΙΑ. Οι Συνδικαλιστές  ζητούν από τη υπηρεσιακή κυβέρνηση αύξηση των μισθών στον δημόσιο τομέα κατά 10% . Ο πρόεδρος του συνδικάτου Πλάμεν Ντιμιτρόφ ανακοίνωσε ότι έγινε ήδη συνομιλία με την υπουργό Οικονομικών και του ζήτησαν στον προϋπολογισμό για το 2025 να προβλεφθεί αύξηση όλων των αμοιβών εργασίας στο Δημόσιο κατά 10% που θα κοστίσει λίγο κάτω από 900 εκατομμύρια ευρώ, και δήλωσε ότι έλαβε διαβεβαιώσεις  ότι οι πόροι θα εξασφαλιστούν. Τα συνδικάτα θα επιμείνουν και  για πραγματική αύξηση των μισθών και στον ιδιωτικό τομέα.

ΣΚΟΠΙΑ. Παρά τη διεθνή βοήθεια που παρέχεται μέσω του μηχανισμού πολιτικής προστασίας της ΕΕ, η πυρκαγιά που ξεκίνησε στις 10 Ιουλίου στα βουνά Σέρτα , όπου και το πεδίο βολή του Κρίβολακ, δεν έχει ακόμη περιοριστεί. Ο διευθυντής του Κέντρου Διαχείρισης Κρίσεων στη Σεβερνοματσεντόνιγια, Στογιάντσε Αγκέλοφ  , δήλωσε ότι λόγω του πυκνού καπνού που υψώνεται πάνω από το μέτωπο πυρκαγιάς των 30 χιλιομέτρων, δεν είναι δυνατή η κατάσβεση από τον αέρα. «Οι εκρήξεις από πυρομαχικά στο πεδίο Βολής του Κρίβολακ περιπλέκουν περαιτέρω την κατάσβεση», δήλωσε ο Αγκέλοφ. Από το απόγευμα, ο περιφερειακός δρόμος Νεγκότινο-Στιπ έχει κλείσει ξανά κοντά στο χωριό Πεπελίστε. Μάχη με τη φωτιά κοντά στο Μοναστήρι δίνουν τα εναέρια μέσα από την Τουρκία (δύο  πυροσβεστικά αεροσκάφη και ένα ελικόπτερο).  Το σερβικό ελικόπτερο, το οποίο έχει χωρητικότητα 5 τόνων νερού, επιχειρεί  στην πυρκαγιά στα σύνορα με τη Βουλγαρία στο βουνό Ογκραζντέν, Από χθες το βράδυ, ο δρόμος Πρίλαπος –Μοναστήρι  Μπίτολα - Αχρίδα έχει κλείσει για την κυκλοφορία . Οι Σοσιαλδημοκρατική Ενωση Μακεδονίας δήλωσε ότι «η ανεύθυνη κυβέρνηση του  Χρίστιαν Μίτσκοσκι και οι αρμόδιοι θεσμοί απέτυχαν και καθυστέρησαν στην αντίδρασή τους. Κατά τη διάρκεια αυτών των ημερών που οι κάτοικοι πάλευαν με την φωτιά στο Νεγκότινο , ο δήμαρχος του Νεγκότινο Γκόραν Στόϊκοφ, ήταν στην Ελλάδα για διακοπές και ο Μίτσκοσκι πήγε στην Αχρίδα αντί να φροντίσει για την ασφάλεια των πολιτών».  Το ΕΜΕΟ-ΔΚΜΕΕ κατηγόρησε την προηγούμενη κυβέρνηση ότι άφησε τα πυροσβεστικά αεροσκάφη «δυσλειτουργικά και χωρίς πιλότους», δεν επένδυσε σε πυροσβεστικά οχήματα και τεχνικό εξοπλισμό». Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων μετά την επίσκεψή του στην Αχρίδα, ο Μίτσκοσκι επανέλαβε ότι «η κληρονομημένη κατάσταση με τον προϋπολογισμό είναι ανησυχητική», ότι «υπάρχει έλλειψη χρημάτων», και τόνισε «θα παράσχουμε υψηλότερες συντάξεις όπως υποσχεθήκαμε». Είπε ακόμα ότι το δάνειο των  500 εκατομμυρίων ευρώ από με την Ουγγαρία είναι, μια διακρατική συμφωνία. «Τώρα, αυτή τη στιγμή, χρειαζόμαστε 500 εκατομμύρια.  250 για τους δήμους, για να χρηματοδοτήσουν τα έργα που που είναι πολύ σημαντικά για τους πολίτες, και 250 εκατομμύρια ευρώ που θέλουμε να δώσουμε στις  επιχειρήσεις.  

ΣΚΟΠΙΑ. Σε συνέντευξή του χθες το βράδυ στην Τ/Ο «Σιτέλ»  ο Μίτσκοσκι είπε ότι η «Βουλγαρία   και η Μακεδονία  είναι εταίροι στο ΝΑΤΟ», αλλά «σε ορισμένα θέματα έχουν διαφορετικές θέσεις». Είπε ότι «είναι έτοιμος να μιλήσει με επιχειρήματα για τα αμφιλεγόμενα ζητήματα μεταξύ των δύο χωρών»,αλλά δεν πιστεύει ότι θα υπάρξει ευκαιρία για συνομιλίες «με μια υπηρεσιακή κυβέρνηση» .Ο Μίτσκοσκι δήλωσε ότι στην Ουάσινγκτον συναντήθηκε με «πολλούς σημαίνοντες ανθρώπους που διαμορφώνουν την άποψη εκεί, με δεξαμενές σκέψης, με κυβερνήτες, γερουσιαστές, πρώην και νυν σημαίνουσες προσωπικότητες» και η θέση της κυβέρνησης της Μακεδονίας σχετικά με τις προϋποθέσεις για την πραγματική έναρξη διαπραγματεύσεων με την ΕΕ «είναι σαφής και αμετάβλητη». «Είμαστε διατεθειμένοι να λύσουμε αυτό το πρόβλημα, αλλά όχι υπό αυτές τις συνθήκες. Ο λαός της Μακεδονίας δεν το δέχεται .Το 75% λέει ότι αυτό είναι απαράδεκτο. Δεν μπορώ να δεχτώ μια αλλαγή στο Σύνταγμα λόγω της εγγραφής αρκετών εκατοντάδων πολιτών της Μακεδονίας που λένε για τον εαυτό τους ότι αποτελούν μέρος της βουλγαρικής κοινότητας εδώ. Γιατί πρέπει να το κάνουμε αυτό; Ποιος είναι ο λόγος; Αφήστε κάποιον να μου εξηγήσει. Εφόσον είναι εγγεγραμμένο στο πλαίσιο, πρέπει να το αποδεχτώ; Δεν μπορεί να είναι έτσι. Αυτό είναι τελεσίγραφο. Εάν τα ανθρώπινα δικαιώματα κάποιου περιορίζονται εδώ, δεν είναι οι πολιτικοί που κρίνουν. Υπάρχει ένας θεσμός. Οι αποφάσεις του Δικαστηρίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων είναι 14 προς μηδέν για το γεγονός ότι τα δικαιώματα της μακεδονικής κοινότητας στη Βουλγαρία είναι περιορισμένα ή ανύπαρκτα. Αν η αλλαγή του συντάγματος είναι εσωτερική μου υπόθεση, ποιος έχει το δικαίωμα να παρεμβαίνει στις εσωτερικές μου υποθέσεις;» είπε ο Μίτσκοσκι

Ερωτηθείς για την αναμενόμενη συνάντηση με τον Έλληνα πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη που δεν πραγματοποιήθηκε κατά τη διάρκεια της συνόδου κορυφής του ΝΑΤΟ, ο κ. Μίτσκοσκι είπε ότι δεν είχε ανακοινώσει μια τέτοια συνάντηση, ότι ήταν έτοιμος να μιλήσει, αλλά προφανώς το πρόγραμμα του κ. Μητσοτάκη ήταν πολύ συμπυκνωμένο και υποδηλώνει ότι δεν βρήκε χρόνο να συναντηθεί μαζί του.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ. Ο διπλωμάτης Ντάγκλας Τζόουνς διορίστηκε νέος πρεσβευτής των ΗΠΑ στη Βοσνία και Ερζεγοβίνη.Ο Πρόεδρος της Ρεπούμπλικα Σέρπσκα Μίλοραντ Ντόντικ εξέφρασε την ελπίδα ότι με την άφιξη του νέου Πρεσβευτή των ΗΠΑ θα ξεκινήσει θετική και καλή συνεργασία για την επίτευξη προόδου και σταθερότητας στη Βοσνία Ερζεγοβίνη , εξηγώντας ότι αυτό δεν ήταν δυνατό με τον σημερινό Πρεσβευτή Μάικλ Μέρφι, που «επέβαλε  ένα απαράδεκτο επίπεδο προσωπικού και μίσους προς τους Σέρβους και τη Ρεπούμπλικα Σέρπσκα».

ΣΕΡΑΓΕΒΟ . Η δίκη εναντίον του Προέδρου της Ρεπούμπλικας Σέρπσκα, Μίλοραντ Ντόντικ, και του ασκούντος χρέη Διευθυντή της Επίσημης Εφημερίδας, Μίλος Λούκιτς, θα συνεχιστεί σήμερα ενώπιον του Δικαστηρίου της Βοσνίας Ερζεγοβίνης.  Η υπεράσπιση θα αρχίσει να παρουσιάζει αποδεικτικά στοιχεία.Οι προτάσεις της υπεράσπισης του Ντόντικ για την ακρόαση της Προέδρου του Συμβουλίου των Λαών, Σρεμπρένκα Γκόλιτς, και της Γενικής Γραμματέας του Προέδρου, Γελένας Πάγιτς Μπάστινατς, έγιναν δεκτές. Η πρόταση υπεράσπισης του Λούκιτς για ακρόαση των Γενικών Γραμματέων της Κυβέρνησης και του Κοινοβουλίου της Σέρπσκα, Ντάλιμπορ Πανίκ και Μπόραν Μπόσαντσιτς, έγινε επίσης δεκτή.

ΜΠΑΝΙΑ ΛΟΥΚΑ Αντιπροσωπεία της ΕΕ και πέντε ευρωπαϊκές χώρες πήγαν χθες στο Μπράτουνατς και για πρώτη φορά απαίτησαν φόρο τιμής στα αθώα θύματα των Σέρβων. Ο διευθυντής του Κέντρου Μνήμης στο Ποτοτσλαρι Εμίρ Σούλιαγκιτς  «ορκίστηκε στον Αλλάχ» ότι «οι αντιπροσωπείες πέντε χωρών θα το πληρώσουν».

ΜΠΟΥΝΤΒΑ .Μετά από δύο ώρες, η ηλεκτροδότηση αποκαταστάθηκε σε όλα τα μέρη της Μπούντβα που είχαν μείνει χωρίς ρεύμα .Η διακοπή ρεύματος στο μεγαλύτερο μέρος της Μπούντβα σημειώθηκε γύρω στις 3:45 μ.μ., αφήνοντας τόσο τους πολίτες όσο και περίπου 35.000 τουρίστες που μένουν στην πόλη χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα. Όπως ανακοινώθηκε από την εταιρεία διανομής ηλεκτρικής ενέργειας το μπλακ-άουτ οφειλόταν  σε πρόβλημα που παρουσιάστηκε στον υποσταθμό «Μαρκοβίτσι».  Η προσπάθεια επίτευξης συμφωνίας μεταξύ των ηγετών των Συνδυασμών «Για το μέλλον της Μπούντβα» και «Μπούντβα η πόλη μας», Μλάτζεν Μίκελι και Νίκολα Γιοβάνοβιτς , απέτυχε. Ο Μίκελι δεν συμφώνησε  να ψηφίσει τον Γιοβάνοβιτς για δήμαρχο αφού ο λαός στις  εκλογές έδωσε την πρώτη θέση στην παράταξη «Για το μέλλον της Μπούντβα». «Οι νέες εκλογές είναι το πιο σίγουρο σενάριο», δήλωσαν από το «Δημοκρατικό Μαυροβούνιο».

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου