Ιουλίου 18, 2024

ΟΥΤΣΕΚΑΣ που πιάστηκε στα σύνορα της Σεβερνοματσεντόνιγια με ερυθρό σήμα της Σερβικής Ιντερπολ απαιτεί να αφαιθεί ελέυθερος

 

Στο συνοριακό πέρασμα με το Κοσσυφοπέδιο «Γιαζίντσε» χθες στις 4 μ.μ., η αστυνομία της Σεβερνοματσεντόνιγια συνέλαβε τον Μπλερίμ Ραμαντάνι , πρώην μέλος του ΟΥΤΣΕΚΑ, ο οποίος καταζητείται με ένταλμα από την Interpol Serbia.
 Στη συνέχεια παραδόθηκε σε αστυνομικούς από το SVR Tetovo. Η Εισαγγελία ενημέρωσε ότι η υπόθεση έχει μεταφερθεί στην Εισαγγελία Οργανωμένου Εγκλήματος στα Σκόπια. Λένε ότι έχουν λάβει τα πλήρη έγγραφα και θα ζητήσουν από τον δικαστή μιας προκαταρκτικής διαδικασίας στο Ποινικό Δικαστήριο των Σκοπίων να διατάξει την κράτηση έκδοσης του Ραμαντάνι . Το Υπουργείο Δικαιοσύνης λέει ότι μέχρι στιγμής δεν έχουν ληφθεί πληροφορίες από κανένα θεσμικό όργανο σχετικά με τη σύλληψη του Ραμαντάνι. 
Η Σερβία ζήτησε την εκδοση του Ραμαντάνι, που καταζητείται για εγκλήματα πολέμου που διαπράχθηκαν κατά τη διάρκεια του πολέμου του 1999 ενώ το Κοσσυφοπέδιο ζήτησε να μην εκδοθεί στη Σερβία 
"Το Υπουργείο Δικαιοσύνης μας βρίσκεται σε επικοινωνία με την κυβέρνηση της πΓΔΜ για να μάθει περισσότερα για τον πολίτη του Κοσσυφοπεδίου που κρατείται εκεί και ότι δεν θα υπάρξει υποταγή της επιθετικότητας της Σερβίας προς το Κοσσυφοπέδιο, η οποία αντικατοπτρίζεται στα εντάλματα σύλληψης για τους πολίτες μας", δήλωσε ο Άλμπιν Κούρτι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου