Μαρτίου 31, 2024

Μαυροβούνιο: Ο Υπουργός μήνυσε τον πρωθυπουργό

 

Ποντγκόριτσα – Ο υπουργός Εσωτερικών του Μαυροβουνίου Ντανίλο Σαράνοβιτς προσέφυγε στο Διοικητικό Δικαστήριο κατά της κυβέρνησης σχετικά με τον πρόσφατο διορισμό του Αλεξάνταρ Ράντοβιτς ως υπηρεσιακού αστυνομικού διευθυντή και ζήτησε από το δικαστήριο να ακυρώσει την απόφαση διορισμού του, επικαλούμενος "κατάχρηση ουσιαστικού δικαίου, παραβίαση των κανόνων διαδικασίας και εσφαλμένα διαπιστωμένα γεγονότα".

 Ο υπουργός αστυνομίας είναι επίσης ο πρώτος που μήνυσε την κυβέρνησή του και υποστηρίχθηκε από το κόμμα του – το Δημοκρατικό Μαυροβούνιο. 

 Ο διορισμός του Ράντοβιτς στη θέση του αρχηγού της Αστυνομικής Διεύθυνσης (UP) κορυφώθηκε με μια σύγκρουση μεταξύ του Κινήματος «Ευρώπη Τώρα» (PES) και των Δημοκρατικών για την ανάληψη του τομέα της ασφάλειας. 
Αυτός είναι ο λόγος για τον οποίο οι Δημοκρατικοί έχουν υποσχεθεί υποστήριξη για την κυβέρνηση μέχρι να λάβουν την Ενδιάμεση Έκθεση Εκπλήρωσης Προτύπων (IBAR).

 Στην αγωγή, ο Σαράνοβιτς δήλωσε ότι η κυβέρνηση απέρριψε την πρότασή του να αναλάβει τον αρχηγό της αστυνομίας Λαζάρ Σκεπάνοβιτς, εξουσιοδότησε παράνομα τον πρωθυπουργό Μιλόικο Σπάιτς (PES) να προτείνει νέο υποψήφιο, ότι είχε προτείνει παράνομα τον Αλεξάνταρ Ράντοβιτς και ότι ως εκ τούτου εξελέγη παράνομα στην προαναφερθείσα θέση. 
"Η απόφαση για το διορισμό του Ράντοβιτς δεν μπορεί να βασιστεί στον Νόμο περί Εσωτερικών Υποθέσεων, ο οποίος ορίζει ότι η κυβέρνηση, σε περίπτωση τερματισμού της θητείας του διευθυντή της UP πριν από τη λήξη του χρόνου στον οποίο διορίστηκε, κατόπιν πρότασης του Υπουργού, διορίζει έναν από τους επικεφαλής της εσωτερικής οργανωτικής μονάδας της αστυνομίας", δήλωσε ο Σαράνοβιτς, προσθέτοντας: 
Η διαδικασία που προβλέπεται από αυτή τη διάταξη δεν τηρήθηκε κατά την έκδοση της απόφασης για τον Ράντοβιτς".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου